Haberler

MB: "Yıllık Büyüme Düşük Düzeyde Gerçekleşecek"

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun Değerlendirmesinde Dış Talebin Göreli Olarak Güçlü Seyretmesine ve Kamu Harcama Kalemlerindeki Artışlara Rağmen, Toplam Talepte Önceki Dönemlere Kıyasla Bir Yavaşlamanın Söz Konusu Olduğu ve 2006 Yılının Son Çeyreğinde, Bir Önceki Yılın Aynı Dönemindeki Yüksek Bazın da Etkisiyle, Yıllık Büyüme Oranının Düşük Bir Düzeyde Gerçekleşmesinin Beklendiği İfade Edildi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun değerlendirmesinde dış talebin göreli olarak güçlü seyretmesine ve kamu harcama kalemlerindeki artışlara rağmen, toplam talepte önceki dönemlere kıyasla bir yavaşlamanın söz konusu olduğu ve 2006 yılının son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemindeki yüksek bazın da etkisiyle, yıllık büyüme oranının düşük bir düzeyde gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun değerlendirmesinde önümüzdeki dönemde ekonomik faaliyetin aşamalı olarak toparlanmaya devam edeceğinin düşünüldüğü belirtilerek, "gerileyen birim iş gücü maliyetlerinin enflasyona olumlu katkı yapmaya devam ettiği görülmektedir. Diğer taraftan, son dönemdeki ücret ayarlamalarının hedeflenen enflasyonun üzerinde olması, bekleyişler ve üretim maliyetleri yoluyla enflasyonu olumsuz etkileyebilecektir" denildi.

Değerlendirmede, enflasyon beklentilerindeki kısmi iyileşmenin devam ettiği de belirtildi.

Mevcut koşullarda para politikasının duruşunun sıkı olduğunu söylemenin mümkün olduğu kaydedilen değerlendirmede, "Yılın son çeyreğinde enflasyon beklentilerindeki düşüşün devam etmesi, parasal koşulların daha da sıkılaşmasına neden olmuştur. Diğer bir ifadeyle, Merkez Bankası politika faizlerini sabit tutmasına rağmen para politikası sıkılaşmaya devam etmiştir" denildi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Merkez Bankasının, orta vadeli enflasyon görünümünü olumsuz yönde etkileyecek gelişmelerin gözlenmesi halinde parasal sıkılaştırmaya gitmekten kaçınmayacağını bildirdi.

Değerlendirmede, kira ve konaklama kalemlerindeki yüksek fiyat artışlarının önümüzdeki dönemde de devam etme olasılığının, enflasyondaki düşüş süreci konusunda bir risk unsuru oluşturduğu da belirtildi.

Enflasyonun hedefe yakınsamasını geciktirme potansiyeli taşıyan bir diğer riskin de küresel piyasalarda ortaya çıkabilecek ani dalgalanmalar olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title