Haberler

Marketlere Atık Pil Kutusu

Adıyaman Çevre ve Orman Müdürlüğü Tarafından, Büyük Marketlere Atık Pil Kutusu Yerleştirilerek, Pillerin Geri Dönüşümleri Sağlanacak.

Adıyaman Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından, büyük marketlere atık pil kutusu yerleştirilerek, pillerin geri dönüşümleri sağlanacak.

Adıyaman Vali Yardımcısı Aydın Börü ve Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar'ın katıldığı törenle marketlere, atık pil kutusu yerleştirildi. Katı atık pil kutularına müşteriler, ömrü tükenmiş pilleri atıyor. Vali Yardımcısı Aydın Börü, teknolojinin yakından takip edildiğini fakat önemli olanın doğru kullanmak olduğunu belirterek, "Ömrü bitmiş pillerin değerlendirilerek geri dönüşümünün sağlanması ve doğaya zarar vermemesi için bu uygulamanın başlatılması sevindiricidir" dedi.

Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar ise, pil satışı yapılan büyük marketlerin 14 tanesine atık pil kutusu yerleştirildiğini belirterek, "Bu sayıyı önümüzdeki günlerde arttıracağız. Piller tehlikeli atıklar sınıfına girdiği için bu pillerin doğaya atılmaması bizim için çok önemlidir. Pillerin diğer çöplerle karışmaması ve içerisindeki ağır metallerin diğer çöplere karışmaması gerekiyor. Pillerin içerisinde bulunan civa, nikel ve katmiyum bulunuyor. Bu toprağa ve suya karışınca doğanın aşırı kirlenmesine neden oluyor. Marketlerde kutulara atılan piller her ay düzenli olarak toplanarak imha ve geri dönüşümü için yetkili firmalara teslim edilecek" şeklinde konuştu.

(AA-TB-Y) 06.06.2008 16:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title