Haberler

Rezervasyon Alımını Durduran Mardan Palace Hotel'in Elektriği de Kesildi

Güncelleme:

Dünyanın en lüks oteli unvanına sahip olan Mardan Palace Hotel'in borcundan dolayı elektrikleri kesildi. Müşteri alımını durduran otelde, sadece güvenlik personeli görev yapıyor.

Antalya'da 1.4 milyar dolara mal olan Mardan Palace Hotel'de borç nedeniyle başlayan sıkıntılar büyüdü. Geçen Ağustos ayının ilk haftasında rezervasyon alımlarını durduran 5 yıldızlı otelin, suyunun ardından elektrikleri de borç nedeniyle kesildi.

REZERVASYON ALINMIYOR

Antalya'nın Aksu İlçesi Kundu oteller bölgesinde 2009 yılında Sharon Stone, Richard Gere, Paris Hilton, Mariah Carey ve Monica Bellucci gibi yıldızların katılımıyla açılışı yapılan Mardan Palace Hotel, turizm sezonunun en yoğun olduğu ağustos ayının ilk haftalarında rezervasyon alımını durdurdu. Rezervasyon numarası arandığında "Tesisimiz kapalı, dolayısıyla rezervasyon alamıyoruz" yanıtı verilen otele, halen müşteri alımı yapılmıyor. Otel, hem kendi internet sitesinde, hem de anlaşmalı internet sitelerinde 'satışa kapalı' gözüküyor.


SUDAN SONRA ELEKTRİK DE KESİLDİ

'Turizmin Oscarları' olarak da adlandırılan World Travel Awards 2010'da 'Dünyanın En Lüks Oteli' seçilen Mardan Palace Hotel, daha önce de bazı banka borçları yüzünden icralık olmuş ve satışa çıkarılmıştı. Karşılıklı anlaşmalar ve mahkeme yoluyla satış kararı iptal edilen lüks otelin ekim ayı başında Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından yaklaşık 2 milyon TL'lik borç nedeniyle suları kesildi. Lüks otelin suyundan sonra elektrikleri de ödenemeyen borçlar nedeniyle kesildi.

BORÇLARI YAPILANDIRILMIŞTI

Daha önce de otelin borcu nedeniyle AKEDAŞ tarafından elektrikleri kesilmiş ve borçların yapılandırılması neticesinde sorun çözülmüştü. Ancak borçların artması nedeniyle kapalı durumdaki otelde, bir süre önce elektriklerin de kesilmesi ardından jeneratörle ihtiyaç giderilmeye çalışıldı. Bir dönem bine yakın personelin de çalıştığı otelde neredeyse hiç çalışan kalmadığı da belirtildi. Çalışanların 4- 5 aylık ücretlerinin içeride kaldığı, birçok çalışanının da işi bıraktıktan sonra kalan paralarını alabilmek için dava açtığı, otelde çalışan olarak ise çok az sayıda güvenlik görevlisi kaldığı belirtildi.

180 BİN METREKARE ALANA KURULU

Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un sahibi olduğu AST 1989 Group'un, Türkiye'deki en önemli turizm yatırımı olan Mardan Palace Otel, 180 bin metrekare alanda konumlandı. Yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılan Mardan Palace, İstanbul'un tarihi yapılarından esinlenilerek inşa edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Paris Hilton Richard Gere Sharon Stone Antalya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title