Haberler

Manavgat - Çavuşoğlu: 12 Eylül Anayasası Tamamen Değişmeli

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (akpm) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, "darbe Anayasası" Olarak Nitelediği 1982 Anayasası'nın Tamamen Değişmesi Gerektiğini Belirterek, "bu Anayasa Türkiye'nin Demokratikleşme Önündeki En Büyük Engelidir" Dedi.

AVRUPA Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, "Darbe Anayasası" olarak nitelediği 1982 Anayasası'nın tamamen değişmesi gerektiğini belirterek, "Bu anayasa Türkiye'nin demokratikleşme önündeki en büyük engelidir" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 3 yıl üst üste 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Manavgatlı Mustafa Kurucu ve ailesini ziyaret etti.

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve AK Parti İlçe Başkanı Nejat Tığlı'nın da katıldığı ziyarette konuşan Çavuşoğlu, Kurucu'ya kol saati hediye ederek, başarı diledi.

Ziyarette gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çavuşoğlu,

Anayasa paketinin Türkiye'yi daha çok demokratikleştireceğini, hukukun üstünlüğününü ve şeffaflığı getireceğini belirtti. Çavuşoğlu, "Dolayısıyla bu anayasa paketine desteğimiz tamdır. Ama her zaman söylüyoruz, bu anayasanın tamamen değişmesi lazım. 12 Eylül darbesi anayasasının tamamen değişmesi lazım. Bu Türkiye'nin demokratikleşme önündeki en büyük engelidir. Bu anayasayı ne kadar değiştirirseniz o kadar kardır' diye konuştu.

AVRUPA KONSEYİ TAM DESTEK VERİYOR

Avrupa Konseyi'nin anayasa değişikliğinde tam destek verdiğini belirten Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Avrupa Konseyi ve Avrupa Konseyi'nin değişik kurumları, Parlamenter Meclis başta olmak üzere ve Venedik Komisyonu dahil, şu anda Türkiye'de gerçekleşmekte olan anayasa değişikliği sürecine tam destek vermektedir. Hatta Venedik Komisyonu'nun bu referanduma karşı olduğu söylentileri var. Bu tamamen yanlıştır. Venedik Komisyonu'nun başkanı ve genel sekreteri de bu konuyla ilgili net bir şekilde açıklama yaparak anayasa değişikliklerinin bir bütün halinde ya da bir paket halinde değiştirilebileceğini yönünde beyan bildirdiler. Ama bunu yanlış yere çekenler var."

EVET OYU KULLANACAĞIM

Türkiye'nin demokratikleştikçe uluslararası camiada saygın bir ülke haline geldiğini dile getiren Çavuşoğlu, saygın uluslararası örgütlerde de Türklerin yer aldığını kaydetti. Bu nedenle anayasa değişiklik paketine yapılacak referandumda 'Evet' oyu kullanacağını söyleyen Çavuşoğlu, Antalya'da gidebildiği her yerde anayasa değişikliğinin neden gerektiğini anlatacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title