Haberler

Lübnan'dan Kaçanlar, Turistik Gemiyi Zarardan K Urtardı

Suriye Başta Olmak Üzere Ortadoğu Ülkelerinin Turistini Mersin'e Çekmek Amacıyla Geçen Ay Mersin- Lazkiye Seferlerini Başlatan 'Su Jet' Adlı Deniz Otobüsü, Hem İsrail'in Bombaladığı Lübnan'dan Kaçanları Kurtarmada Önemli Bir Eksiği Doldurdu, Hem De Bu Sayede Zarar Etmekten Kurtuldu.

Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin turistini Mersin`e çekmek amacıyla geçen ay Mersin- Lazkiye seferlerini başlatan `Su Jet` adlı deniz otobüsü, hem İsrail`in bombaladığı Lübnan`dan kaçanları kurtarmada önemli bir eksiği doldurdu, hem de bu sayede zarar etmekten kurtuldu.

Özellikle kent turizmine katkı yapacağı düşünülen Mersin- Suriye deniz otobüsü seferleri geçen 19 Haziran`da başladı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Deniz Ticaret Odası`nın (DTO) önderliğinde 450 yolcu kapasiteli `Su Jet` adlı deniz otobüsü, Mersin`den pazartesi günleri saat 09.00`da yola çıkıp, 4 saatte vardığı Lazkiye`den perşembe günleri saat 17.30`da dönmeye başladı.

MTSO ile DTO`nun ortağı olduğu Merlat Denizcilik A.Ş. tarafından yürütülen Mersin- Lazkiye seferlerinde beklenen yolcu yoğunluğu olmadı. Akgünler Denizcilik şirketinden kiralanan `Su Jet` deniz otobüsü boş gidip, gelince zarar eden şirket, sadece, son seferinde Mersin`den 150 kişiyle gidip, Suriye`den 200 kişiyle döndü. Gelenlerden bir bölümünün Lübnan`dan karayoluyla Suriye`ye geçip, deniz otobüsüne binerek savaştan kaçanlar olduğu belirtildi. Şirket, İsrail`in Lübnan`a saldırısı üzerine bu ülkeye yönelerek oradan tahliye edilenleri Mersin`e taşımaya başladı.

Suriye seferini 2 yıldır düşündüklerini açıklayan MTSO Başkanı Kadri Şaman, amaçlarının bu ülkeden insanları Mersin`e getirip, turizme katkı sağlayarak ticareti de canlandırmak olduğunu söyledi. İlk bir aylık dönemde seferlerde bekledikleri yolcuyu bulamadıklarını, boş gidip döndüklerini anlatan Şaman, şöyle konuştu:

``Ortağı olduğumuz şirketi kurma amacımız bu hattın çalıştırılmasıydı. Seferleri ağustos sonuna kadar aksatmadan devam ettireceğiz. Ağustos ayındaki değerlendirmeden sonra seferleri sürdürüp sürdürmeyeceğimiz ortaya çıkacak. Hem turizm, hem de ticaret açısından, bavul turizmine katkıda bulunsun diye bu işe giriştik. Suriye ile bizim son 3- 4 yıldır yoğun münasebetlerimiz oldu. Tabii, bu ülkeyle Mersin`den yeterli ticaretimizin olduğu söylenemez. Ama ciddi bir turist potansiyeli var. Daha çok bu turizm potansiyelini, Suriye ve diğer Ortadoğu ülkelerinin turistlerini Mersin`e çekmeyi ve ticarete katkısının olmasını planlıyoruz. Bugüne kadar zarar ettik. Ancak, bundan sonra zarar etmeyeceğiz. Yolcu sayımız şu an 150- 200 civarında. Lübnan`dan kaçanların taşımacılığı devreye girince teknenin zararını kısmen de olsa karşıladık.``

SAVAŞTAN KAÇIŞTA KULLANILDI

Turistik amaçla sefere konulan `Su Jet` adlı tekne, İsrail`in Lübnan`a saldırısı üzerine bu ülkeden kaçanların Mersin`e getirilmesinde `can simidi` oldu. Birçok ülke bölgede gemi ararken, Suriye`ye yolcusuz giden `Su Jet` teknesinin seferlerinde zarar eden Merlat Denizcilik A.Ş., aynı gemiyi Lübnan`dan kaçanların tahliyesi için kullanmaya başlayınca zararını kısmen de olsa karşıladı.

Lazkiye`ye seferinden bir ay sonra Lübnan`dan 188 İsveç vatandaşını 19 Temmuz`da sabah saat 04.00`te Mersin`e getiren gemi, savaştan kaçanları taşımayı sürdürürken, zarar etmesine rağmen Lazkiye seferlerini de aksatmadı. Merlat Denizcilik A.Ş. Genel Müdürü Sinan Kansu, ``Suriye seferi bize zarar ettirdi. Yolcusuz gidip geldik. Seferin amacı iki ülkenin kentleri arasında bir bağ kurmak, Suriye`nin turistini Mersin`e çekip, bavul turizmini hayata geçirmekti. Suriye`ye seferlerimizde zarar ederken, İsrail`in saldırısı nedeniyle Lübnan`dan tahliyelerin başlamasıyla deniz otobüsümüzü savaştan kaçanlara tahsis etti. Tahliye işlemleri zararımızın bir bölümünü karşılamamızı sağladı`` diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title