Haberler

Lübnan'da Son Bir Haftada 99 Suriyeli Mülteci Gözaltına Alındı

Lübnan'da bugün düzenlenen operasyonda çocukların da aralarında bulunduğu 20 Suriyeli mültecinin gözaltına alındığı bildirildi.

BEYRUT - Lübnan'da bugün düzenlenen operasyonda çocukların da aralarında bulunduğu 20 Suriyeli mültecinin gözaltına alındığı bildirildi.

Lübnan güvenlik güçleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bekaa bölgesinden izin almadan başka bir bölgeye giden 20 Suriyeli mültecinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, gözaltına alınan 20 Suriyeliden 6'sının 5 yaşından küçük çocuk olduğu ifade edildi.

Lübnan'da Bekaa gibi Suriyeli mülteciler için belirlenmiş özel bölgeler bulunuyor. Mültecilerin, alımı için çok zor şartlar gereken izin belgesi olmadan bu bölgelerden çıkmaları yasak. Suriyeli mülteciler de bu bölgelerde kalacak yer ve iş bulma konusunda büyük sıkıntı yaşadıkları gerekçesiyle kaçak olarak ülkenin diğer bölgelerine geçiyor.

Bugün gözaltına alınanlarla beraber Lübnan'da son bir haftada gözaltına alınan Suriyeli mülteci sayısı 99 oldu.

Lübnan ordusu tarafından ülkenin kuzeyindeki Akkar bölgesinde 17 Ekim'de düzenlenen operasyonda 29 Suriyeli mülteci, Bekaa bölgesinde 16 Ekim'de düzenlenen operasyonda ise 50 Suriyeli mülteci gözaltına alınmıştı.

Lübnan'da Suriyeli 4 mülteci gözaltında hayatını kaybetmişti

Lübnan ordusu tarafından Bekaa Vadisi'ndeki Suriyelilerin yaşadığı bir mülteci kampına temmuz ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Suriyelilerden dördünün yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Ordudan yapılan açıklamada, gözaltına alınan dört kişinin "sağlık sorunları" nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilirken, bazı yerel kaynaklar bu kişilerin gözaltı sırasında yapılan işkence nedeniyle öldüğünü iddia etmişti.

Ölen kişilerin ailelerine verilen cenazelerin medyaya yansıyan fotoğraflarında ağır darp ve işkence izleri görülmüştü.

Lübnan'da Suriyeli mülteciler "ülkesine dönsün" tartışması

Öte yandan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, geçen hafta yaptığı açıklamada, uluslararası topluma "Suriyeli mültecilerin ülkelerine güvenli bir şekilde dönmesine imkan sağlama" çağrısı yaptı.

Lübnan basınında yer alan haberlerde de Lübnan Dışişleri Bakanlığının mültecilerin ülkelerine dönmeleriyle ilgili bir taslak üzerinde çalıştığı ve bu taslağın bakanlar kurulunda ele alınacağı ifade edildi.

İddia edilen taslağın, "mültecilerin gruplar halinde aşamalı olarak Suriye'deki güvenli bölgelere taşınmasını içerdiği ve mültecilerin dönüşünü hızlandıracak koşulların sağlanmasını hedeflediği" belirtildi.

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre, Lübnan'da 1,2 milyon civarında Suriyeli mülteci bulunuyor. Lübnan makamları bu rakamın 1 buçuk milyondan fazla olduğunu ifade ediyor. Lübnan'ın, nüfusuna oranla en fazla sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığı belirtiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Lübnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title