Haberler

Lösemi Hastası Esin'in Tedavisi... -Geçen Yıl Yurt Dışında İlik Nakli Yapılan ve İdrar Yollarındaki Kanama Nedeniyle Hastaneye Yatırılan Esin Köse'ye, "Böbrek Enfeksiyonu" Tanısı Konuldu

Lösemi Hastalığı Nedeniyle Geçen Yıl Yurt Dışında İlik Nakli Yapılan ve İdrar Yollarındaki Kanama Nedeniyle Hastaneye Yatırılan Esin Köse'ye, "Böbrek Enfeksiyonu" Tanısı Konuldu.

Lösemi hastalığı nedeniyle geçen yıl yurt dışında ilik nakli yapılan ve idrar yollarındaki kanama nedeniyle hastaneye yatırılan Esin Köse'ye, ''Böbrek enfeksiyonu'' tanısı konuldu.

Esin Köse'nin (9) babası Ahmet Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kemik iliği nakli yapılan ve idrar yollarında kanama ve ağrı nedeniyle Marmara Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi'nde tedavi gören kızına, ultrason tetkikinde ''böbrek enfeksiyonu'' tanısı konulduğunu söyledi.

Kızının, zamanında tedavi edilemediği için bu sıkıntıları çektiğini ifade eden Köse, şunları kaydetti:

''Esin'e, akut piyelonefrit 'böbrek enfeksiyonu' ön tanısı kondu. Ayrıca sol böbrekte mantar veya enfeksiyon olduğu düşünülen bir kitle belirlendi. Mesane, üriner kanallar ile böbreklerde genişleme ve büyüme görüldü.

Kızım, kan hastalığı olan MDS tanısı konulduğunda tedavi edilebilseydi bu sıkıntıları yaşamayacaktı. Bu sorunlar uzun süren kemoterapilerin sonucu ortaya çıkan rahatsızlıklar.''

''Tehlikeli ve ciddi bir durum söz konusu. İyi tedavi edilemediği taktirde tekrarlama riski mevcut. 48 ila 72 saat içerisinde tedaviye cevap vermesi bekleniyor. Tedaviye cevap vermediği taktirde büyük sorunlarla karşı karşıyayız'' diyen Köse, kızının durumu hakkında, ilik naklini yapan Goethe Üniversitesi Kliniği Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Kök Hücre ve Kemik Nakil bölümü Başkanı Prof. Dr. Peter Bader'e bilgi verdiğini sözlerine ekledi.

-ESİN'İN TEDAVİ SÜRECİ-

Esin Köse'ye, 3 yıl önce kan hastalığı olan MDS tanısı konmuş, ancak yurt dışında yapılması gereken tedavisi, SSK'nın mevzuatı gereği sigortalı eş ve çocuklarının yurt dışı tedavi giderlerini karşılamadığı gerekçesiyle yapılamamıştı. Köse'nin hastalığı da lösemiye dönüşmüştü.

Köse ailesinin, Emekli Sandığının sigortalı eş ve çocuklarının giderlerini karşılamasını örnek göstererek, Kocaeli 2 No'lu İş Mahkemesi'ne SSK aleyhine açtığı dava sürerken, mevzuatta sigortalı eş ve çocuklarına yurt dışında tedavi imkanı tanıyan yasal düzenlemeyle Esen Köse'ye geçen yıl nisan ayında Almanya'da ilik nakli yapılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title