Haberler

Londra'da "15 Temmuz Şehitleri" Anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı bir çok temsilcilikte olduğu gibi Londra'da da yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı bir çok temsilcilikte olduğu gibi Londra'da da yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şehitleri Anma Programı Londra'da Walthamstow Belediye binasında gerçekleştirildi. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı organizasyonuyla düzenlenen anma törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç telekonferans yoluyla katıldı. 15 Temmuz gecesi şehitleri için okunan Kur'an tilavetinin ardından Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç Londralılara seslendi. Anma törenine Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Zafer Sırakaya da katıldı.

Telekonferans yoluyla programa katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "15 Temmuz gecesi ülkemizi karanlığa gömmeye çalışan "FETÖ"cü terör örgütünün başını çektiği hainler biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak veren milletimizle başbakanımızın davetiyle meydanlara inen milletimizin karşısında yerle yeksan oldular ve karanlık emellerine ulaşamadılar. O akşam 250 kardeşimiz şehit oldu ve şu anda aranızda bulunan arkadaşlarımızın da sizlere anlatacağı gibi çok farklı şeyler yaşandı. İnşallah Rabbim bir daha böyle bir şeyi bu millete yaşatmayacak. Fakat şunu herkes bilsin ki ülkemizi herhangi bir şekilde böyle bir çılgınlığı yaşatmaya kalkanlar olursa çok ağır bir şekilde hem cezasını hem karşılığını alacaklar. Aynı 15 Temmuz gecesi gibi" dedi.

Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, "15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü çerçevesinde şehitlerimizi rahmetle anmak ve aziz milletimizin verdiği demokrasi mücadelesini yad etmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz" dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Zafer Sırakaya, "Selam olsun, 15 Temmuz gecesi, ülkesini FETö terör örgütüne ve darbeci zihniyete teslim etmeyen aziz şehitlerimize ve gazilerimize" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title