Haberler

Lezzet Ustaları Orucu İki Saat Sonra Açıyor - Edirne

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar Tava ciğer ustası Kemal İmrak'ın açıklaması. Çalışanların mutfak detayı ve iftar yapan vatandaşlardan detaylar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar

Tava ciğer ustası Kemal İmrak'ın açıklaması.

Çalışanların mutfak detayı ve iftar yapan vatandaşlardan detaylar. Adına türküler yakılan Edirne mutfağının asırlık lezzeti tava ciğerinin ustaları ramazan ayında iftarı gecikmeli yapıyor.

Ustalar yoğun ilgi gösterilen tava ciğerini sofralara sunduktan sonra iftarını açıyor.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında Balkan ülkeleri ve Türkiye'nin diğer illerinden birçok vatandaşın Edirne'ye oruç açmaya geldiğini söyledi.

Yerli, yabancı turistlere en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını anlatan Dinar, "Edirne orucu en geç açan illerden birisi. Misafirlerimiz top patlamadan önce ciğercileri dolduruyor. Tatlı bir koşuşturmaca sarıyor bizleri. Haliyle açlığımızı unutuyoruz. Tava ciğer ustaları iftar saatinden yaklaşık iki saat sonra oruç bozar, bu bizde bir gelenek oldu artık. Burada iftarını açan misafirlerimiz Mimar Sinan'ın ustalık eseri mimari şaheser Selimiye Camii'nde teravih namazını kılmaya gidiyor." diye konuştu.

Ramazan ayına özel Osmanlı menüsü hazırladıklarını ifade eden Dinar, tava ciğerin yanına çorba, salata ve Osmanlı şerbeti ikram ettiklerini kaydetti.

Tava ciğeri ustası Kemal İmrak ise 35 yıldır tavanın başında ciğer pişirdiğini belirtti. Ramazan ayında personelin misafirleri doyurduktan sonra oruç açtığını dile getiren İmrak, "Ciğeri gelen misafirlerimize yedirdiğimiz zaman yaptığımız iftardan daha çok tat alıyoruz. Ciğerimizin ünü dünyanın dört bir yanına yayılmış vaziyette. Ramazan ayında Batı Trakya'dan iftar yapmaya gelenler oluyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Dinar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title