Haberler

Lavanta Turizminde 80 Bin Ziyaretçi

Türkiye lavanta üretiminin yüzde 93’ünü karşılayan Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde 40 günlük hasat sezonunda ziyaretçi sayısının 80 bini bulması bekleniyor.

Türkiye lavanta üretiminin yüzde 93'ünü karşılayan Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde 40 günlük hasat sezonunda ziyaretçi sayısının 80 bini bulması bekleniyor.

Türkiye lavanta üretiminin yüzde 93'ünü karşılayan Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde 40 günlük hasat sezonunun sonuna yaklaşıldı. 2015 yılında başlatılan 'Lavanta Kokulu Köy Kuyucak Projesi' kapsamında, sezonun yarısında bu yıl 40 bin ziyaretçi Kuyucak'a gelirken, sezon sonunda ziyaretçi sayısının 80 bini bulması bekleniyor.

Kuyucak köyünde 3 bin dekarlık alanda yaklaşık bin 875 ton lavanta alınırken, yaş olarak yaklaşık 3 milyon 750 bin TL katkı sağlanıyor. Lavanta tarla bitkisi olmanın yanı sıra güzel kokusu ve manzarasıyla özellikle fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri oldu. Sosyal medya aracılığıyla Türkiye'ni bir çok ilinden fotoğraf meraklıları lavanta tarlalarında bir araya gelerek, fotoğraf çekiyorlar.

Sosyal medyadan duyuruyorlar

Lavanta sezonunda bahçeleri tur gezileri organize eden Saliha Akça Engin, 5 yıldır bu alan üzerinde hizmet verdiğini belirterek, "Gül turlarından sonra lavanta ve kiraz bahçelerine yönelik turlar düzenliyoruz. Rehberlik ediyoruz. Isparta'nın doğal güzelliklerin tanıtıyoruz. Ben doğaya şık bin insanım. Herkesin bu güzelliklerin görmesin istedim. Ayrıca dağcıyım. Dağcılık kulüpleriyle iletişime geçtim. Buyurun gelin dedim. Sosyal medyayı kullanıyorum. Sosyal medya üzerinden gezi programları düzenleyip insanları çağırıyorum ve buraya getiriyorum" dedi.

Eksiklikler var

İlk kez lavanta tarlasına gelen Ayşe Birgül de sosyal medyadan görerek lavanta bahçelerini gezdiğini belirterek "Buraya ilk kez geldim. Çok güzle bir yer. Tabi eksiklikler var. Bakıma ihtiyaç var. Yolların, kafeteryaların yapılması gerekiyor" dedi.

Ölmeden Önce yapılacak 100 şeyden biri

Özel bir gülyağı şirketinin Genel Müdürü Özgür Özer de lavanta turizminin gelişmesi için bir misyon üstlendiklerini belirterek, "Buraya gelen misafirleri en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Güler yüzle karşılıyoruz. Bu yıl 80 bin turist bekliyoruz. Geçen yıl bu rakam 60 bindi. 1950 yılından beri lavanta burada var. Kurak tarlalarda yetişen bir bitki. Yaklaşık 4 yıl önce Isparta Fotoğrafçılar Derneği bir mankenle lavanta bahçesinde çekim yapıp bunu sosyal medyada paylaştılar. Böylece geziler başladı. Kadın girişimcilere proje desteği oldu. Ünlü kişiler buraya geldi ve sonra hani derler ya patladı gitti. Her yıl da gelişmekte. Dünyada ölmeden önce yapılacak 100 şeyden biri mutlaka lavanta tarlarını görmek olmalı. Buraya herkesi bekliyoruz" görüşünü iletti. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Keçiborlu Kuyucak Türkiye Isparta Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title