Haberler

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nda işlenecek ana temanın Hazreti Peygamber ve insan onuru olacağını söyledi.

Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nda işlenecek ana temanın Hazreti Peygamber ve insan onuru olacağını söyledi.

Gevher, Müftü Yardımcıları Beyazıt Kanat ve Hüseyin Çalışkan ile düzenlediği basın toplantısıyla Kutlu Doğum Haftası'nda düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Kahramanmaraş genelinde 2 bin personelle din hizmetleri verdiklerini kaydeden Gevher, bu çalışmalarla insanların manevi yönlerinin güçlendirildiğini belirtti.

Özellikle Cuma Namazlarında verilen vaiz ve hutbelerle insanların doğruya ve güzele yönlendirildiğini ifade eden Gevher, bunun sonucunda camilerde hem cemaat sayısının arttığını, hem de bilinçli bir kitle oluştuğunu dile getirdi. Bu yıl üzerinde durdukları konunun ise insan onuru olduğuna dikkat çeken Gevher, şöyle konuştu:

"Toplumda ahlaki değerler, kardeşlik değerleri ne kadar güzel işlenirse o kadar güzel olur. İnsana değer vermemiz gerekiyor. Bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın konusu 'Hazreti Peygamber ve insan onuru.' Gerçekten muhteşem bir konu. Dünyada insanlar birbirlerini acımasızca öldürüyor. Bunun ne dinde, ne kitapta ne hazreti peygamberin söyleminde asla ve kata yeri yok. Bu sene inşallah Kutlu Doğum programlarında insan onuru, insana nasıl değer vermemiz gerektiği üzerinde duracağız. Bildiğiniz gibi peygamberimiz insan onurunu en kutsal mekan olan Kabe'nin üzerinde tutmuştur. Kabe'den daha kıymetli vurgusunu yapmıştır. Biz de programlarımızda bunları işlemeye çalışacağız."

Bir gazetecinin çözüm sürecine ilişkin yönelttiği soruyu da cevaplandıran Gevher, barış ve kardeşlik ortamının tesisi için dua ettiklerini söyledi. Görüş ayrılıklarının vurmadan, kırmadan, fikirler ortaya atarak çözülmesi gerektiğini işaret eden Gevher, şunları kaydetti:

""Biz bu noktada dua etmeliyiz. Rabbim bu kardeşlik ortamını pekiştirsin. Dua edeceğiz. Her türlü gayreti göstereceğiz. Bir toplumda en büyük tehlike Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle fitnedir. Bu fitne kalkarsa, dış mihrakların da hedefleri boşa çıkar. Bizler de daha müreffeh bir devlet oluruz. Ben geçen gün çadır kenti gezdim. Orada büyük bir devlet olduğumuzu gördüm. Daha da büyük olmalıyız. Bir takım görüş ayrılıkları olacaktır. Hep olmuştur. Bunları tatlıya bağlamamız lazım. Kavgayla değil, vurarak değil fikirlerimizi söyleyerek, kırmadan yapmalıyız. İnşallah bu ortam başarıya ulaşır. Allah sonumuzu hayır etsin." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Çalışkan Kahramanmaraş Müftü Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title