Haberler

Kuraklık Buğdayı Olumsuz Etkiledi"

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, bölgede son dönemde yaşanan kuraklığın buğdayı olumsuz etkilediğini söyledi.

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, bölgede son dönemde yaşanan kuraklığın buğdayı olumsuz etkilediğini söyledi.

Akgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağışların az olmasına bağlı olarak bazı bölgelerde hastalıkların görüldüğünü belirtti.

Kış aylarında yeterli yağış alınmasına karşın son dönemde yaşanan kuraklığın buğdayın gelişimini etkilediğini dile getiren Akgün, buğday hasadına sayılı günler kaldığını belirterek, tüm çiftçilere bereketli bir yıl diledi.

Akgün, şöyle devam etti:

"Yağışlı bir yıl geçirdik fakat nisan ayının başında yağışlar kesildi. Yağış mayıs ayının ilk 10 gününe kadar kendini göstermedi. Burada ciddi anlamda problem yaşadık. Bazı bölgelerimiz nisanda buğdayın en fazla suya ihtiyacı olduğu günlerde yağış alamadı. Özellikle kırsal bölgelerde büyük sıkıntılar yaşandı. Lalapaşa bölgesinde çiftçilerimizin buğdaylarını yeşile biçerek hayvanlarına yem yapmaya başladıklarını görünce çok üzüldük. Her şeye rağmen durumun iyi olacağı kanaatindeyiz. Verim ve kalite de iyi görünüyor çünkü şu son günlerde de havanın serin gitmesi buğdayın kalitesini arttıracaktır. Özellikle tohum tedariğinde devletin çiftçiye yardım elini uzatması gerekiyor. Yoksa başka türlü bu hastalıklarla mücadele etme imkanımız olmuyor ve buğdayı çok pahalıya mal ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Meclis Başkanı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title