Haberler

Karikatürler Kuş Cenneti İçin Yarışacak

Güncelleme:

İzmir Kuş Cenneti'nin tanıtımı amacıyla bu yıl 5. kez düzenlenecek Ulusal Karikatür Yarışması için başvurular başladı.

28'i dünyada türü tehlike altında olmak üzere 289 kuş türüne ev sahipliği yapan İzmir Kuş Cenneti, bölgenin tanıtımı amacıyla başlatılan ulusal karikatür yarışmasının 5.sini yapmaya hazırlanıyor. Başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun üstlendiği İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği tarafından "İzmir'in Kuş Cenneti" temasıyla düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi 25 Ekim 2013 olarak belirlendi. 40 bin hektar alanda yaklaşık 120 bin kuş türüne ev sahipliği yapan, Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınan Kuş Cenneti'nin, bu yarışmayla daha geniş kitlelere tanıtılması hedefleniyor.

Seçici Kurulu'nda Rahmi Bayrak (Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü), Prof. Dr. Mesut Önen (E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi), Filiz Eczacıbaşı Sarper (İKSEV Başkanı), Dr. Tamer Seyis (İzkuş Birlik Müdürü), Lütfü Dağtaş (Gazeteci, Yazar, Fotoğraf Sanatçısı), Nezih Danyal (Ankara Karikatür Vakfı Kurucusu ve Başkanı), Op. Dr. Rıfat Mutlu (Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi), Eray Özbek (Mimar - Karikatürcü), Mustafa Yıldız (Karikatürcü), Cemalettin Güzeloğlu (Karikatürcü) ve Ayten Köse'nin (Ressam - Karikatürcü) yer aldığı yarışmada birinciye 2 bin 500, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin 500 TL ödül verilecek. 3 adet mansiyon ödülü 1000'er TL olarak belirlenirken, gençlerin doğal yaşama ve sanata olan ilgisini arttırmak için ödüllerden en az biri 18 yaşın altındaki genç karikatüriste verilecek. Yarışma ile ilgili geniş kapsamlı bilgiye www.izmirkuscenneti.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title