Haberler

Bu Konserde "Yok" Yok!

Baba Zula, Havagazı Fabrikası'na Geliyor.

Geleneksel Türk müzik aletlerinin kullanımını elektronik öğelerle birleştirerek müzik yapan Baba Zula grubu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel çim konserleri kapsamında Tarihi Havagazı Fabrikası'nda sahne alacak. Ramazan ayındaki eğlenceler dolayısıyla ara verilen konserler, 16 Eylül 2010 Perşembe günü saat 21.00'de Baba Zula ile tekrar başlıyor.1996 yılında kurulan Baba Zula'da Murat Ertel, saz ve telli çalgıların yanısıra vokalleri yapıyor. Ritm makinaları ile oyuncakları düzenleyen Levent Akman aynı zamanda vurmalı çalgıları çalıyor. Diğer vokallerde Elena Hristova, perküsyonda Coşar Kamçı yer alırken, Bahar Sarah ise dansıyla gruba katılıyor.

Türk Halk Müziği'nin temel ayak ve usullerinden yararlanarak kendi melodi ve ritmlerini yaratıp sözler yazan Baba Zula, İstanbul şehir kültürü ile bu öğeleri harmanlayarak güncel bir tınıya ulaştı. Çengi ve dansöz kültürüne özel önem veren Baba Zula'nn konserlerinde de en az bir dansçı yer alıyor. Müzikleri, elektro sazın kaşık ve darbuka ile birleşiminden oluşan Baba Zula, bu üç ayağın üzerine elektronik sesler, hayvan ve çevre seslerini de ekleyerek 21. yüzyıl İstanbul'undan dünyaya bakıyor.

İlk albüm ve konserlerinden itibaren müzisyen ve oyunculara konuk sanatçı olarak yer vermeyi benimseyen gruba Trakyalı Selim Sesler, Brenna Mccrimmon, Fahrettin Aykut, Tuncel Kurtiz, Ahmet Uğurlu, San Fransisco'lu Ralph Carney, Bill Macbeth, Alexandre Hacke, Fred Frith, Jaki Liebezeit ve Semiha Berksoy gibi ünlü sanatçılar da performanslarıyla katılmıştı.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title