Haberler

    Altın Örümcek Ödülleri Sahiplerine Kavuştu!

    İnternet dünyası ve bilişim sektörünün önemli isimleri Turkcell Kuruçeşme Arena’da düzenlenen 3.500 kişilik ödül töreninde buluştu...

    DorukNet tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Altın örümcek'te ödül töreni 21 Haziran Perşembe akşamı yaklaşık 3 bin 500 kişinin katılımıyla Turkcell Kuruçeşme Arena'da gerçekleştirildi. İnternet dünyası ve bilişim sektörünün önemli isimlerini bir araya getiren coşkulu gecenin sunuculuğunu Cem Davran yaptı. ünlü Siteleri kategorisinde Altın örümcek ödülü'nü www.manga.web.tr ile Manga alırken, Model müzik grubu gecenin sonunda verdiği konserle törene katılanlara müzik ziyafeti yaşattı.

    2011 yılının En İyi Web Sitesi özel ödülü www.turkcell.com.tr ile Turkcell'in oldu. En İyi Erişilebilir Web Sitesi özel ödülü'nü www.ntvmsnbc.com ile Doğuş Yayın Grubu kazandı. ödül töreninde ayrıca 18 web tasarım ajansı ve interaktif ajans "Ajans Başarı ödülü" aldı.

    Türkiye'nin ilk ve tek bağımsız web ödülleri organizasyonu 10. Altın örümcek Web ödülleri'nde toplam 34 kategoride ödüller dağıtıldı. 2011 yılının en iyi web siteleri ve internet teknolojileri alanındaki projeleri ödüllendirildi. Törende Türk Hava Yolları www.turkishairlines.com web sitesi ile E-Ticaret ve Turizm-Seyahat kategorilerinde iki ayrı ödül alırken, Garanti Bankası www.garanti.com.tr ile Bankacılık ve Finans kategorisinde, www.emlakkonut.com.tr ile Emlak Konut Gayrimenkul Kamu Kurumu kategorisinde, www.teb.com.tr ile Türk Ekonomi Bankası İnternet Bankacılığı kategorisinde ödüle layık görüldü. Vakko www.vakko.com sitesi ile Kurumsal Web Sitesi kategorinde ödül alırken Frito Lay Türkiye www.doritosakademi.com ile Mikrosite, http: //muze.sabanciuniv.edu web sitesi ile Sabancı Müzesi Etkinlik - Kültür Sanat kategorisinde ödül kazandı. Doğuş Yayın Grubu dört ayrı kategoride ödül kazanarak en çok ödül alan kurum oldu.

    47 jüri üyesi 34 kategoride 4.800'ün üzerinde başvuru değerlendirdi

    10.Altın örümcek Web ödülleri'nde 4.800'ün üzerinde başvuru değerlendirmeye alındı. 47 kişiden oluşan ve bilişim, medya ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı jüri üyeleri ön eleme, grup elemeleri ve final değerlendirmeleri olmak üzere üç aşamalı eleme sürecini gerçekleştirdiler. Başvurular toplam beş değerlendirme kriteri baz alınarak değerlendirildi. Bu kriterler; tasarım, içerik, özellik/işlevsellik, kullanılabilirlik, standart uygunluğu ve çapraz tarayıcı uygunluğu olarak belirlendi.

    Altın örümcek Türkiye'nin en prestijli ödüllerinden biri

    DorukNet Genel Müdürü Gökhan Erkman törende yaptığı konuşmada 10 yıldır ara vermeden Altın örümcek Web ödülleri'ni düzenlendiklerini ve Altın örümcek yarışmasının artık Türkiye'nin en prestijli ödüllerinden biri haline geldiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; '2000'li yıllarda internetten neredeyse ümitler kesilecekken, internetin gelişeceğine ve hayatımızın bir parçası olacağına ilişkin bir vizyonumuz vardı. Bu vizyonun en önemli göstergesi de Türkiye'de internetin gelişimine ve kullanım alanlarını yaygınlaşmasına destek olmak için başlattığımız Altın örümcek Web ödülleri yarışması oldu. Bugün Türkiye'nin ilk ve tek bağımsız web ödülleri organizasyonu olan Altın örümcek Web ödülleri'nin 10. yılını kutluyoruz. Bu yarışmaya ve hedeflerine inandığımız 2000'li yıllarda bir avuç katılımcıyla başlamıştık ama bugün binlerle ifade edilen ve bu güzel mekana sığmayan bir topluluk haline geldik, gurur duyuyoruz'.

    Doruket yarışmaya olan katılımın internet sektörünün Türkiye'de ulaştığı boyutun bir aynası olduğuna dikkat çekti. Altın örümcek kapsamında jüri üyelerinin değerlendirmeleri yanı sıra Halk Oylaması uygulaması ile yarışmaya çok geniş kitlelerin de katkıda bulunması sağlandığını sözlerine ekledi.

    Aslı Cem internet kullanıcılarının organizasyona katılımını teşvik etmek, beğenilerini duyurabilecekleri bir platform yaratmak ve heyecanı geniş kitlelere yaymak amacıyla SMS kullanılarak gerçekleştirilen halk oylamasını bu sene Facebook üzerinden gerçekleştirildiğini belirtti. Cem, geçen sene SMS ile gerçekleştirilen oylamada 20 bin oy kullanıldığını hatırlatarak bu sene kullanılan oy sayısının 120 bine ulaşması ve katılımın 45 binin üzerine çıkmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

    10. Altın örümcek Web ödülleri Kategori Bazında Sonuçlar

    En İyi Web Sitesi

    Turkcell - http: //www.turkcell.com.tr

    En İyi Erişilebilir Web sitesi

    Doğuş Yayın Grubu - http: //www.ntvmsnbc.com

    Advergame

    Doluca - http: //www.delicesevenler.com

    Bankacılık ve Finans

    Garanti Bankası - http: //www.garanti.com.tr

    Banner

    Borusan Otomotiv - http: //www.smartis.com.tr/images/referanslar/mini_msn_banner

    Bilgi Teknolojileri Donanım/ Yazılım

    BİLKOM - http: //www.bilkom.com.tr

    Blog

    http: //www.grizine.com

    Eğitim

    Mutfak Sanatları Akademisi - http: //www.msa.com.tr/anasayfa.aspx

    Eğlence (Radyo, Tv, Oyun, Bahis, Müzik)

    Doğuş Yayın Grubu - http: //www.cnbce.com

    E-Ticaret (Servisler)

    Türk Hava Yolları - http: //www.turkishairlines.com

    Etkinlik / Kültür Sanat

    Sabancı Müzesi - http: //muze.sabanciuniv.edu/anasayfa

    Gayrimenkul (GYO ve Emlak Siteleri)

    http: //www.kagithaneofispark.com

    Kaynak: Womenist.net / Kültür Sanat

    Garanti Bankası Kuruçeşme Vakko Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title