Haberler

2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali İçin Geri Sayım Başladı

2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali DenizBank'ın sponsorluğunda; 1 – 21 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye'nin kültür sanat yaşamına destek verme misyonuyla hareket eden DenizBank'ın ana sponsor olduğu ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği 2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 1 – 21 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak. Festival, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2011'de de İstanbul'un tarihi mekânlarını sanatla buluşturacak.

2011 Temmuz ayı boyunca Aya İrini, Yıldız Sarayı, Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı, Sütlüce Haliç Kongre Merkezi ve Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, opera repertuarının birbirinden güzel eserlerine ev sahipliği yapacak. 2. Uluslararası İstanbul Opera Festivali'nin repertuarında yer alan Saraydan Kız Kaçırma, Fatih Sultan Mehmet, Zaide, IV.Murat, Aşk-ı Memnu gibi Türk kültürü ve yaşantısını konu alan operalar orijinal tarihi dekorlarda sahnelenecek.

Elina Garanca Gala Konseri 13 Temmuz'da

4 hafta sürecek festivalde, 8 farklı opera prodüksiyonu ve bir Gala Konser'den oluşan toplam 19 gösteri ile sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatılacak. Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra Almanya'dan Karlsruhe Badisches Devlet Tiyatrosu ve Münih Gartnerplatz Tiyatrosu gibi dünyanın en önemli ve prestijli sanat kurumları da festivalde konuk topluluk olarak operanın en güzel örneklerini sahneleyecek.

Ayrıca dünyaca ünlü mezzosoprano Elina Garanca'nın Gala Konseri 13 Temmuz'da Aya İrini'de izleyici ile buluşacak. Ünlü sanatçıya İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek. Orkestrayı sanatçının eşi Orkestra Şefi Karel Marc Chichon yönetecek.

Ayrıca, Festival'in diğer prodüksiyonlarında da uluslararası klasik müzik arenasının önemli isimleri, konuk solist sanatçı olarak Türk ve yabancı sanatçılar ile birlikte sahneye çıkacaklar.

Biletler, 3 Haziran'da Biletix'ten satışa çıktı

Festivalin biletleri Biletix'ten 3 Haziran 2011 Cuma günü satışa çıktı. Festival biletlerinin fiyatları ise 20 ile 300 TL arasında değişiyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title