Haberler

Konya Faruk Bal ``Yüzlerce Kaymakam, `Fak-Fuk-Fon´Dan Akp´Ye Oy Satan Almıştır''

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, Vali ve Kaymakamları Eliştirerek, Yüzlerce Kaymakam'ın Halk Arasında 'fak-fuk-fon' Olarak Bilinen Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan AK Parti'ye Oy Satın Aldığını İddia Etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, vali ve kaymakamları eliştirerek, yüzlerce Kaymakam'ın halk arasında 'Fak-Fuk-Fon' olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan AK Parti'ye oy satın aldığını iddia etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, referandum çalışması için Yunak İlçesi'ni ziyaret etti. Burada bir kahvehanede ,Yunaklılarla biraraya gelen Bal, vali ve kaymakamları eleştirdi. 29 Mart 2009 yılında yapılan yerel seçimler öncesi Tunceli Valisi Mustafa Yaman'ın, kış ayında yolu olmayan, elektriği olmayan köylere devletin parası ile buzdolabı dağıttıp AKP'ye oy satın aldığını ve hakkında verilen hapis cezasının da para cezasına çevrildiğini ve Giresun'da aynı işleme devam ettiğini söyledi.

VALİ, DEVLETE KANSER GİBİ YAPIŞTI

Faruk Bal, vali ve kaymakamlarla ilgili iddiasında şöyle konuştu:

"Bir mülkiye müfettişi İstanbul'da, Tayip beyin yolsuzluk dosyalarını kapatmıştır, arkasından urufe olarak Vali tayin edilmiştir. 29 Mart seçimlerinde Aksaray'daki seçimlere müdahale etmiş ve orada AKP'nin kazanmasını sağlamıştır. Aynı kişi Aydın Valiliğine tayin edilmiştir ve sahibinin sesi gibi icraatlarına devam etmektedir. Orada Milliyetçi Hareket Partisi'nin asmış olduğu "Sen açıldıkça analar ağlıyor' pankartını indirmek için devletin polisini silahlandırıp, Milliyetçi Hareket Partililerine yöneltmiştir. Neyi var bu pankartın. Sen açıldıkça analar ağlamaya devam ediyor. Sen geldiğinde şehit sayısı altıydı, açılmaya başladın yüz elliye çıktı. Yalan mı? Neresi suç bunun. Ne yetkiyle sen Milliyetçi Hareket Partisi'nin siyası söylemlerine susturma yetkisini elinde bulunduruyorsun. Hani siyasi partiler, demokratik parlamenter sistemin vazgeçilmez unsuruydu ? Hani düşünce ve fikir hürriyeti vardı? İşte bu Vali, AKP diktasını oluşturmak için tayin edilmiş özel bir görevlidir ve devlete kanser gibi yapışmıştır. İşte AKP bu kitleyi muhafaza edebilmek için bu Anayasa değişikliğini yapmak istiyor. Yüzlerce kaymakam var, devletin Fak-Fuk-Fon'un dan AKP'ye oy satın alıyor. 'Fak-Fuk-Fon' milletin parasıyla oluşturulmaktadır. Senin aldığın sigarın, suyun, ekmeğin parasıyla. Benim paramla kaymakam efendi, AKP'ye oy devşirmek, oy dilenmek için poşet hazırlıyor, paket hazırlıyor ve AKP'ye oy kazandırıyor. İşte AKP bunu devam ettirmek için bu Anayasa değişikliğini istiyor."

'BÖYLE HAYSİYETSİZ VALİLERİN'

Haziran ayı sıcaklarında valilerin kömür dağıttığını belirten Faruk Bal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kömür dağıtımıyla ilgili eleştiri olunca, Başbakan, 'tabi kömür dağıtacağız, Valiler dağıtacaktır bu kömürü' diyor. Bunu duyan Elazığ Valisi, yağdanlığın, yağcılığın ölçüsünü bırakıp, devletin kendisine bahşettiği valilik şerefini, valilik haysiyetini ayaklar altına alıp, kömür dağıtan kamyonun muavinliğine talip olup fotoğraflar çektirip basına dağıttırıyor. Tayip beni görsün de iyi yağcı Vali olduğumu anlasın, beni biraz daha yükseltsin diye düşünüyor. İşte böyle haysiyetsiz Valilerin, devlet kademesi içinde yürürlüğünün devam etmesi için Anayasa değişikliği isteniyor."

'DÜNÜN MÜCAHİTLERİ AKP'NİN BADEM BIYIKLI MÜTEAHHİTLERİ OLMUŞLARDIR'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AKP'nin sadece devleti partilileştirmediğini, aynı zamanda devletin gücünü ve parasını kullanarak kendi zengin sınıfını yarattığını iddia etti. Bal, "Dünün mücahitleri, AKP'nin badem bıyıklı müteahhitleri olmuşlardır. Bir elleri yağda, bir elleri balda yaşamaktadırlar. Tarım sektörü bitiyor. Nüfusun yüzde 24'ü işsizlikle boğuşuyor, 'iş, iş' diye bağırıyor. Esnaf perişan, sanayici perişan, Türkiye'de dolar milyarderlerinin sayısı 2002 yılında dört iken 8 senede bugün dolar milyarderinin sayısı 26'ya çıkmıştır. 22 tane dolar milyarderi 8 senede nasıl oluşmuştur?" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title