Haberler

Komple Atlet'te sezon tamamlandı

ANKARA-DHA

Çoklu branşlar serisi Komple Atlet'te açık saha sezonunun ikinci yarışması İzmir'de yapıldı. Türkiye Şampiyonası olarak da değerlendirilen şampiyona sonunda erkeklerde Yunus Pehlevan, İsmail Tekbıçak, Ege Bartu Çakan ve Yasin Sosa birincilikleri aldılar. U18 erkeklerde ikinci olan Davut Gürel ise Komple Atlet sezonunu ilk sırada bitirdi.
İlk ayağı Mersin'de yapılan Komple Atlet serisinin ikinci yarışması İzmir Seha Aksoy Pisti'nde tamamlandı. 25-26 Mayıs günlerindeki dekatlon mücadelelerinde büyüklerde Yunus Pehlevan, U20'de İsmail Tekbıçak, U16'da (pentatlon) ise Ege Bartu Çakan hem ikinci ayağı kazanarak Türkiye şampiyonu oldular. U18'de ise unvanlar paylaşıldı. Türkiye Şampiyonası niteliğindeki ikinci ayağı Yasin Sosa kazandı, Komple Atlet 2019 sezonunu ise Davut Gürel zirvede noktaladı.
Büyük erkeklerde Yunus Pehlevan, 6438 puanla en iyi derecesini yenileme fırsatını 16 puanla kaçırdı ancak büyüklerde ilk kez Türkiye birinciliğine ulaştı. Bu yıl salon sezonundan sonra açık sahada da Komple Atlet'in galibi olan Yunus, ciritte 49.50'lik atışıyla Komple Atlet rekoru kırdı, ama en iyi olan branşı sırıkta 4.20'de kalınca açık ara PB yapma fırsatını tepti. Ahmet Mustafa Yılmaz, 6263 puanla ikinci sırayı alırken, disk atmada 42.42'lik bir atış yaparak bu dalda Komple Atlet rekorunu 40 metrenin üzerine taşıdı. 4 yıl sonra ilk kez dekatlon yapan eski Türkiye şampiyonu Yusuf Pehlevan ise 6042 puanla podyuma çıkan ikinci isim oldu. Dekatlonda U23 kategorisinde ise Yavuz Şalkacı birinci oldu.
İki ayakta da belirlenen barajı geçme şartının arandığı Komple Atlet sıralamasında ise Yunus Pehlevan birinci, Yavuz Şalkacı ikinci sırayı alarak para ödüllerini elde ettiler.
U20 erkeklerde İsmail Tekbıçak, 2019 sezonunda bir kez daha zirveye çıkmayı bildi. Salonun en başarılı ismi olan İsmail, 6084 puan yaparak U20 dekatlon yarışmasında tüm zamanlar listesinde 6000 puanın üzerine çıkan altıncı Türk atlet olarak kayda geçti.
U18 grubunda Yasin Sosa ile Davut Gürel'in rekabetinde iki unvan paylaşıldı. Yasin, 5516 puan toplayarak en iyi derecesini 311 puan geliştirdi ve Türkiye şampiyonu oldu. Bu dalda 5422 puanla ikinci olan Davut Gürel, iki etap toplamında 10794 puana ulaşarak Sosa'yı geride bıraktı ve adını Komple Atlet 2019 sezon şampiyonluğuna yazdırdı.
Beşli branş pentatlonda yarışan U16 atletleri arasında ise zirve Ege Bartu Çakan'ın oldu. Bartu, salondan sonra açık sahada da Komple Atlet kupasını kimseye bırakmadı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Yunus Pehlevan Türkiye İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title