Haberler

Kolombiya Büyükelçisi, İzmir Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Güncelleme:

2011 yılından bu yana Kolombiya'nın ilk Türkiye Büyükelçiliği görevini sürdüren Fernando Panesso, Kolombiya İzmir Fahri Konsolosu Eli Alharal eşliğinde İzmir Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Kolombiya'nın ilk Türkiye Büyükelçiliği görevini sürdüren Fernando Panesso, İzmir Üniversitesi'ni ziyaret etti. Türkiye'de 479 Kolombiyalının yaşadığını ve 80'inin üniversite öğrencisi olduğunu belirten Panesso, öğrencilerin soruların yanıtladı ve onları Kolombiya'ya davet etti.

Ziyarette büyükelçiye eşi Patricia Panesso'nun yanı sıra Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak da eşlik etti. Büyükelçi Panesso, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş'in de bulunduğu söyleşide Türkiye ile Kolombiya'nın ekonomik ilişkilerini değerlendirdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencileri Kolombiya'yı görmeye davet eden Büyükelçiye söyleşi sonunda teşekkür plaketini, eşi Patricia Pannesso'ya ise çiçeğini Rektör Erciyeş takdim etti.

"Eşim ve ben İzmir'e âşık olduk. Cennet yaşıyorsunuz"

Her yıl Kolombiyalıların Türkiye'ye olan ilgisinin arttığını ifade eden Panesso, "2011'de 2 bin Kolombiyalı Türkiye'yi ziyaret ederken 2014'te bu sayı 30 bine yükseldi. İstanbul çok güzel, Kapadokya'da peribacaları ve balonla tur harika. Ancak Kolombiyalılar İzmir'e gelince şehrin güzelliğine ve insanların sıcaklığına âşık oluyorlar. Eşim ve benim için de aynı şey oldu. Cennette yaşıyorsunuz" diyerek İzmir'e olan hayranlığını dile getirdi.

Kolombiya'ya davet etti

İki ülke arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişebilmesi için karşılıklı olarak daha yoğun bir bilgi alışverişine ihtiyaç olduğuna konuşmasında değinen Panesso, " Kolombiya'dan Türkiye'ye 900 milyon dolarlık ihracat yapılırken Kolombiyalı yatırımcılar Türkiye'de, Türk yatırımcılar da Kolombiya'da yatırım yapmaya başladı. Özellikle turizm konusunda bir atak içindeyiz. Tüm bu ilişkilerin gelişmesi için daha fazla bilgi paylaşımına ihtiyacımız var" dedi. Halen Türkiye'de 479 Kolombiya vatandaşının yaşadığını ve 80'inin de çeşitli üniversitelerde eğitim alındığını söyleşen Büyükelçi, Kolombiyalı 70 öğrenci için Türkiye tarafından verilen yabancı öğrenci kontenjanının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Söyleşi sonunda soruları yanıtlayan Büyükelçi Panesso, öğrencileri Kolombiya'yı görmeye davet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Üniversitesi Kolombiya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title