Haberler

"Kök Hücre" Nakli İçin Yardım Bekliyor

Denizli'de 3 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası "beyninde ödem" oluşan Adem Kalbipak'ın (31) ikiz kardeşi Azem Kalbipak, yatağa bağımlı haldeki ikizine "kök hücre" nakli için doku vermeye hazır olduğunu belirterek, nakil için yardım...

Denizli'de 3 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası "beyninde ödem" oluşan Adem Kalbipak'ın (31) ikiz kardeşi Azem Kalbipak, yatağa bağımlı haldeki ikizine "kök hücre" nakli için doku vermeye hazır olduğunu belirterek, nakil için yardım beklediklerini söyledi.

Azem Kalbipak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Nisan 2010 tarihinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan ikizinin, geçirdiği beyin kanamasının ardından mucize eseri hayata tutunduğunu belirtti.

Adem Kalbipak'ın konuşamadığını, yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdürdüğünü, hareketlerinin çok kısıtlı olduğunu anlatan Azem Kalbipak, yine de bu seviyelere gelmesini 'Allah'ın bir lütfu" olarak değerlendirdi.

İkizinin bundan daha iyi bir duruma gelebileceğini de söyleyen Azem Kalbipak, şöyle konuştu:

"İmkanlarımız kısıtlı olduğundan elimizden bir şey gelmiyor. Beyindeki hasardan dolayı kök hücre nakli gerekli. Yurt dışında görüştüğümüz doktorlar 6 ay-1,5 yıl arasında değişen sürelerde yapılacak tedavi ve ameliyatla kardeşimi kendi işini görecek seviyeye getireceklerini söylüyorlar. Kök hücre konusunda tek yumurta ikizi olduğumuz için benim dokularım kardeşime uyuyor. Doktorlara 'Ne gerekiyorsa benden alabilirsiniz' dedim. Aylık tedaviler için 30 bin Avro istediler ve özel ameliyatlar bu rakam içinde değil. Kardeşimizin iyileşmesi için yardım bekliyoruz."

Mama ile beslediklerini kardeşinin kendi işini görebilir seviyeye gelmesini özlemle beklediklerini söyleyen Azem Kalbipak, kardeşinin sadece ilaç ve benzeri gibi masraflarının aylık 2 bin liranın üzerinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kardeşim malulen emekli oldu. Ağabeyimin eşi, kardeşimin bakımını üstlendiği için hasta bakım ücreti alıyor. Bunların hepsini kardeşimize harcıyoruz. Biz de kendi kazancımızdan takviye ediyoruz. Ama yetemiyoruz. Devletimiz sağolsun. Kardeşimizin mamasına ücret ödemiyoruz. Midesine açılan delik sayesinde dışarıdan kurulan sistem sayesinde besleniyor."

Anne Birsen Kalbipak da, gelini Şennur Kalbipak ile birlikte oğlunun bakımını üstlendiklerini belirterek, "Mecbur iki kişi bakıyoruz. İnanın gece bir saat uykum yok. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan yapılacak ameliyat için yardım bekliyoruz" dedi.

-"Hastanın çalışma gruplarına dahil edilmesi gerekir"-

Adem Kalbipak'ın kaza sonrasında bir süre tedavisini üstlenen Pamukkale Üniversitesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Çırak, Türkiye'de kök hücre nakli ile çalışmaların devam ettiğine işaret ederek, "Bu tip omurilik yaralamalarının tedavisinde kök hücre nakli gelecek için umut vadediyor. Bu hastanın çalışma gruplarına dahil edilmesi gerekir ve bu çalışmalar sponsorlar tarafından desteklenmelidir" dedi.

Öncelikle hastanın rehabilitasyonu ve fizik tedavisi için destek sağlanması gerektiğini belirten Çırak, ardından hücre nakli için de çalışma gruplarına dahil edilebileceğini kaydetti.

Kök hücre naklinin Türkiye'de kronik hastalıklarda insanlar üzerinde denenmediğini, kısıtlı sayıda deneysel çalışma olduğunu ifade eden Çırak, bu nakli yurt dışında yaptığını söyleyenlere, "merdiven altı" diye tabir edilen klinikler ve simsarlara karşı da dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: İbrahim Süzer

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title