Haberler

Kocaeli'nin Serbest Bölgedeki İlk Tersanesi... -Kocaeli Serbest Bölgesi'nde 50 Dönüm Alan Üzerine Kurulu Bulunan Admarin Gemi İnşaa San. ve Tic. Aş'ye Ait Tersane Törenle Hizmete Girecek

Kocaeli Serbest Bölgesi'nde (Kosbaş) 50 Dönüm Alan Üzerine Kurulu Bulunan Admarin Gemi İnşaa Sanayii ve Ticaret A.ş'ye Ait Tersane Törenle Yarın Hizmete Girecek.

Kocaeli Serbest Bölgesi'nde (KOSBAŞ) 50 dönüm alan üzerine kurulu bulunan Admarin Gemi İnşaa Sanayii ve Ticaret A.Ş'ye ait tersane törenle yarın hizmete girecek.

Admarin Yönetim Kurulu başkanı Altan Demirsoylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllık 60 bin deight weight ton (DWT) kapasiteye sahip tersanenin açılışını 29 Ekim Pazar günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla törenle hizmete açacaklarını belirtti.

Admarin tersanesinin, Türkiye'nin serbest bölgesindeki ilk gemi inşa tersanesi olduğunu ifade eden Demirsoylu, Türkiye'nin en modern tersanelerinin Kocaeli'nde yapıldığını söyledi.

1990 yılından beri yurt dışına gemi inşa ettiklerini anlatan Demirsoylu, şunları kaydetti:

''Kocaeli Serbest Bölgesi'ndeki yatırımımız devam ediyor. 20 milyon dolarlık yatırımımızı gerçekleştirdik, 5 milyon dolarlık daha yatırım yapacağız. Toplam yatırımımız 25 milyon dolar olacak.

Şu anda kapasitemiz yüzde 50 ile yüzde 60 arasında. Bu ikinci yıl yüzde 85'lere çıkacak. Üçüncü yılın sonunda da yüzde 100 kapasiteye ulaşacağız. Yıllık üretim kapasitemiz 50 bin DWT ile 60 bin DWT arasında olacak. Bu da yılda 12 bin DWT ile 15 bin DWT'luk 4 gemi demektir. Kısa sürede aldığımız siparişlerle 2009 yılına kadar doluyuz.

Yüksek kaliteli, dizayn kabiliyeti yüksek gemiler inşa edeceğiz. İhracat olarak ilk yıl 60 milyon dolar gelir bekliyoruz. Tam kapasite ile çalışmaya başladığımızda ise bu 120 milyon dolara çıkacak.''

-İŞSİZLİĞE ÇARE-

Demirsoylu, yüzde 50 kapasite ile çalışan tersanede 600 kişinin çalıştığını, yıl sonuna kadar ise bu sayının 800'ü bulacağını bildirdi.

Yüzde 100 kapasiteye ulaştıklarında işçi sayısının 1200'leri bulacağını ifade eden Demirsoylu, Kocaeli Serbest Bölgede yapımı süren diğer tersanelerin de yatırımlarını tamamlayıp hizmete girdiğinde yan sanayi ile birlikte bu bölgede 10 bin kişiye istihdam yaratılmış olacağını vurguladı.

Demirsoylu, şunları kaydetti:

''Tersane yatırımları dünyada işsizliğe en iyi çözüm olan sektörlerin başında gelmektedir. İngiltere, Hollanda, Kore, Japonya, Çin gibi ülkeleri gidip bir inceleyin hepsi de tersane yatırımlarıyla ekonomilerini güçlendirmiş ve bugünlere gelmiştir.

Tersane yatırımları istihdama katkı sağlayacak yatırımlardır. Türkiye'nin işsizliğine en önemli çare, tersane yatırımlarıdır. Bu nedenle bu yatırımlara önem verilmeli. Bu yatırımların önünün açılması için bürokratik engellerin kaldırılması veya azaltılması lazım. Bürokratik işlemlerden dolayı yaptığımız bir gemiyi bir gün geç teslim ettiğimizde 10, 12 bin dolar ceza ödüyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title