Haberler

Kocaeli'de Toplu Açılış Töreni

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Erdoğan'ın programında yer alan ancak yoğun programı nedeniyle katılamadığı Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'ndeki toplu açılış törenine katıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Bugün yaptığımız açılışlardan bir tanesini bile geçmiş dönemlerde bir hükümet yaptığı zaman adeta 'padişah düğünü' gibi 40 gün 40 gece tören tertip edip açılış yaparlardı" dedi.

Bakan Ergün, Başbakan Erdoğan'ın programında yer alan ancak yoğun programı nedeniyle katılamadığı Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'ndeki toplu açılış törenine katıldı.

Ergün, burada yaptığı konuşmada, 141'i Büyükşehir Belediyesinin, 23'ü de İl Özel İdaresine ait tesislerin açılışını yapacaklarını söyledi. Hizmet için yola çıkan bir iktidar olduklarını ifade eden Ergün, şöyle konuştu:

"Hizmet için yola çıkmış bir iktidarız. Bunu açık açık her yerde söylüyoruz. Kocaeli'de bunun bir yansımasını 2006 yılından beri düzenlediğimiz açılış bayramlarıyla görüyoruz. 2003'de iktidara geldiğimizde hizmetler için planlama yaptığımızda bunun ilk meyvelerini hemen almaya başladık. 3 yıl içinde ilk 'açılış bayramını' yaptık, 99 eser açıldı. Aradan 1 yıl geçti 2007 yılında üzerine 111 eser daha koyduk. 2009 yılında 105 eser daha ilave ettik, toplam 315 eser oldu. Şimdi bugün dördüncü açılış bayramı 141 büyükşehir belediyesi 23 İl Özel İdaresi olmak üzere 164 eserin açılışını yapıyoruz. "

Açılış bayramlarıyla toplam 479 eser olduğunu, bunların hergün birinin açılmasının 479 günü alacağını söyleyen Ergün, şöyle devam etti:

"İki yıla yakın zaman, Türkiye'nin her yerinde artık toplu açılışlar yapılıyor. Bugün yaptığımız açılışlardan bir tanesini bile geçmiş dönemlerde bir hükümet yaptığı zaman adeta 'padişah düğünü' gibi 40 gün 40 gece tören tertip edip açılış yaparlardı. İzmit'te Yenidoğan'da D-100 karayolunda büyük demir bir köprü var. O üst geçitin açılışı için 'padişah düğünü' gibi açılış yapılmıştı. Başbakan yardımcıları, bakanlar, belediye başkanları sadece demirden üst geçidin açılışını yapmıştı.

O zamanlar bu işler hizmet sayılıyordu. Biz bunları görmüyoruz bile. Bunlar günü birlik işlere dönüştü. Tesislerden yalnızca bir tanesi Gebze Arıtma Tesisi 67 milyon, 70 milyon tutarında. Sadece bir tesisin bedeli 70 milyon, bu üst geçit değil, boru değil yani bu. Okullar sağlık ocakları, hastaneler bunların içinde artık paket halinde sunuluyor. Türkiye'nin bunlara ihtiyacı vardı. Çok şükür bunlar gerçekleşiyor. Bunlardan daha iyisi gerçekleşecek. Çünkü milletimiz bu hizmetlere layık. "

-ABDÜLKADİR AKSU-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu da Başbakan Erdoğan'ın törene katılanlara selam ve sevgilerini söylediğini belirterek Başbakan'ın Bursa'ya gitmek zorunda kaldığını söyledi.

Geçmiş iktidarların temel veya açılış yaptıklarında 'büyük gürültü çıkardıklarını ifade eden Aksu, "Biz, burada temel atmıyoruz. Hazır yapılmış bitmiş 141'i Büyükşehir Belediyesinin 23 de İl Özel İdaresinin eserlerini hep birlikte hizmete açıyoruz. Bunların her biri dev hizmetler dev projelerdir" dedi.

Eğitim, sağlık, yargı ve emniyette önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Aksu, şöyle konuştu:

"Ülkenin en büyük sorunlarından biri demokrasi eksikliği, özgürlük alanlarının dar olmasıydı. Demokraside, özgürlük alanlarının genişletilmesi konusunda önemli adımlar attık. Şimdi inşallah yeni bir anayasayla demokrasi seviyesine, ileri demokrasi seviyesine çıkarmak, özgürlük alanlarını genişletmek, vesayetçi bir anayasadan kurtulmak için 12 Haziran aziz milletimizin vereceği destekle değişimin başlangıcı olacaktır.

Bugün neredeyse uçakla gidemediğimiz ilimiz kalmadı, 49 hava alanımız var. Şu anda Hakkari ve Şırnak'da havaalanı inşaatlarımız devam ediyor. Hastanesi olmayan ilimiz ve ilçemiz kalmadı. Başbakanımızın ifade ettiği gibi hava yollarını halkın yolu haline dönüştürdük. Vatandaşımız, otobüs bileti fiyatına uçağa binebiliyor. "

Konuşmaların ardından canlı olarak açılışı yapılacak Gebze Arıtma Tesisi'ne bağlanıldı. Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ve İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İlhan Bayram tesisin açılışını yaptı.

Daha sonra bakanlar ve protokol, açılışların kurdelesini keserek, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi ve Gebze Belediye Binası'nı da gezdi.

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title