Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: Fransa'nın Yasası Komik

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Fransa'nın sözde Ermeni soykırımı yasasını eleştirerek, "Afrika bölgelerinde yaptıkları dikkate alınırsa, konuşmaya hiç hakkı olmayan Fransa, Türkiye'nin aleyhine yasaları meclislerinden geçirebilmekte, bunu da komik bir katılımla meclislerinden geçirebilmekte" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Fransa'nın sözde Ermeni soykırımı yasasını eleştirerek, "Afrika bölgelerinde yaptıkları dikkate alınırsa, konuşmaya hiç hakkı olmayan Fransa, Türkiye'nin aleyhine yasaları meclislerinden geçirebilmekte, bunu da komik bir katılımla meclislerinden geçirebilmekte" dedi.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katılmak için kente gelen Cumhurbaşkanı Eroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret etti. Gaziantep'te bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Eroğlu, Fransa Meclisi'nde 50 kişinin katılımıyla Ermeni yasasının geçtiği bu günlerde, özellikle kurtuluş günü törenlerinde bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Gaziantep'in kurtuluş törenleri deyince akıllara ilk önce Fransa'nın geldiğini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "Fransızların işgal ettiği Gaziantep yoğun bir mücadeleden sonra özgürlüğüne kavuşmuştur. Özellikle Afrika bölgelerinde yaptıkları dikkate alınırsa, konuşmaya hiç hakkı olmayan Fransa, Türkiye'nin aleyhine yasaları meclislerinden geçirebilmekte, bunu da komik bir katılımla meclislerinden geçirebilmektedirler. Bildiğim kadarıyla 577 parlamento üyesi olan Fransa meclisinden 50 üyenin katılımıyla ve oyuyla geçmiştir. 34 senelik siyasi hayatımda bildiğim kadarıyla meclislerde bir hisab vardır. Kararlar oy çokluğuyla geçirilir. Tabii ki onlarda hisab yok. Dolayısıyla biraz komik duruma düşmüş olduklarını düşünüyorum. Ama tabi ki Türkiye bu konuda atılması gereken adımları atmaya başlamıştır. Almış olduğu kararlarla bunu kamuoyunun bilgisine de yansıtmıştır, gereken yapılmaktadır."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, anlamlı ziyaretinden dolayı Cumhurbaşkanı Eroğlu'na teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Güzelbey, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na Gaziantep'e özgü bakırdan el yapımı pilavlık hediye etti. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title