Haberler

Kıyılarda Yapılacak Tesislere Bakanlık İzin Verecek

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, kıyılarda yapılacak tesisler için belediyeler yerine Bakanlığın imar izni vermesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, kıyılarda yapılacak tesisler için belediyeler yerine Bakanlığın imar izni vermesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Bakan Koç, Kuşadası'nda Adaland Su Parkı'nı gezerek incelemelerde bulundu.

Koç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok çeşitli turistik zenginlikleri olmasına ve 12 ay turizm yapılabilecek olmasına rağmen, sadece yaz turizminin ön plana çıkarıldığını söyledi.

Koç, Türkiye'nin özellikle inanç ve termal turizmi daha çok işlemesi gerektiğini söyledi. Bu sebeple Ege sahillerindeki termal alanları ve inanç turizmine kazandırılabilecek alanları incelediğini belirten Koç, belde belediyelerinin ellerindeki imkanların yetersiz kaldığını gördüğünü ifade etti.

Sahillerdeki yanlış yapılaşmalara değinen Koç, bu konuda Bodrum'u örnek göstererek, şöyle konuştu:

''Bodrum'da 10 tane belde belediyesi var. Bunların çoğu doğru işler yapmıyor. Bunun sebebi kötü ve art niyetli düşünceler değil, tamamen imkansızlıklardan kaynaklanıyor.

Kıyılarda yapılacak turistik tesislerinin imar izinlerini sahillerdeki belediyelerin yetkisinden alıp bakanlığın yetkisine bağlamayı planlıyoruz. Belde belediyeleri bu izinlerin verilmesinde yetersiz kalıyor. Doğru iş yapamıyorlar. Sahillerde yaptığım incelemeler sonucu bu imar izinlerinin direkt bakanlığımızca verilmesinin daha uygun olacağını anladım. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title