Haberler

Kışlık Lastiklerinizi Taktırın

Köln'de 31 Yıldır Oto Tamirciliği Yapan Erzurumlu Zeki Özcoşar, Kışlık Lastiklerde Nelere Dikkat Edilmesi Gerektiğini Anlattı.

Köln'de 31 yıldır oto tamirciliği yapan Erzurumlu Zeki Özcoşar, kışlık lastiklerde nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Almanya'da havaların soğumasıyla birlikte uzmanlar sürücüleri otomobillerine kışlık lastikler takmaları konusunda uyardılar. Uzmanlar yollarda buzlanma ve kar yağışlarıyla birlikte yazlık lastiklerle seyahat etmenin can ve mal güvenliğini tehlikeye atacağını belirttiler. Köln'de 31 yıldır oto tamirciliği yapan Erzurumlu Zeki Özcoşar, kışlık lastiklerin otomobilin kaymasını önlediğine ve fren mesafesini kısalttığına dikkat çekti. Özcoşar, sürücülere bunun aynı zamanda yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlatarak Ekim ayı ortalarından Mart sonuna kadar kışlık lastikle seyahat etmelerini önerdi.

KIŞLIK LASTİKLERDE NELERE DİKKAT ETMELİ

Usta Zeki Özcoşar bir kışlık lastikte bulunması gereken özellikleri ise şöyle anlattı:

?Kışlık lastiklerin üzerinde çamur ve kar anlamına gelen M+S (Matsch und Schnee) işareti bulunur. Ayrıca yine bu lastiklerin üzerinde buz işaretleri vardır. Kışlık lastikler eğer yeni ise sorun yok ama eski bir lastik taktıracaksanız profil derinliği en az 6 milimetre olmalı. Mümkün olduğunca markalı, kaliteli lastikleri alın. Şu an piyasada kaplama yapılmış, çok ucuz kışlık lastikler var. Bunlar gereken özelliklere sahip değiller. Bazı tamirhaneler lastikleri açıkta muhafaza ediyorlar. Bu lastikler kışın yağmurdan, yazın güneşten tahrip oluyor. Yüzeylerinde çatlaklar oluşuyor. Bunları kesinlikle satın almayın. Lastikler kapalı yerde muhafaza edilmiş olmalı. Kışlık lastikleri mutlaka bu işi bilen birine taktırın. Çünkü lastikler profil yönüne uygun şekilde takılmalı. Bunun için üzerindeki ok işaretlerine dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer buna dikkat etmezseniz buzlu ve karlı yolda frene bastığınız zaman fren mesafesi yine diğer lastiklerdeki gibi olur. Ayrıca otomobilde titreme meydana gelir.?

KIŞLIK LASTİKLER ZORUNLU HALE GELİYOR

Almanya'da kış lastiği takmanın çok yakın zamanda yeniden yapılacak bir düzenlemeyle zorunlu olacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Federal Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer (CSU), daha önceki bir mahkeme kararı ile iptal edilen kış lastiği yönetmeliğinin yeniden ele alınacağını söyledi. Eyaletler ile federal yönetimin bugün toplanarak bağlayıcı bir karar alacaklarını belirten Bakan, mahkemenin iptal ettiği yönetmeliğin, daha etraflı bir yasa ile yeniden hazırlanacağını dile getirdi. Daha önceki trafik yönetmeliğinde 'Aracın kış koşullarına uygun olarak trafiğe çıkması zorunludur' ibaresinin kışlık lastik zorunluluğu anlamına gelmediğini hükmeden mahkeme, bir sürücünün itirazını haklı bulmuştu. Ulaştırma bakanlığının yeni hazırladığı yasada 'Kış aylarında kışlık lastik takmak zorunludur' maddesine yer verileceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title