Haberler

Tokat'ta, İş Başvurusunda Ahlaksız Teklif: Sana Ne Kadar Para Lazımsa Verebilirim

Güncelleme:

İş başvurusu yaptığı iş adamından "Sana ne kadar para lazımsa verebilirim. Sen benim istediğimi verebilir misin?" diye mesaj alan 21 yaşındaki genç kız, soluğu mahkemede aldı.

Tokat'ta iş başvurusu yaptığı iş adamı tarafından kısa mesajla taciz edilen 21 yaşındaki N.K., yaşadığı mağduriyeti yargıya taşıdı.

Tokat'ta kent merkezinde yaşayan N.K., babasının 5 yıl önce felç olmasıyla birlikte eğitimini yarıda bırakarak çalışmaya başladı. 1 ay önce eleman arayan bir işletmeye iş başvurusu yapan N.K., iş yeri sahibi S.K. ile ön görüşme gerçekleştirdi. S.K. 21 yaşındaki genç kızın telefon numarasını alarak kendisini ilerleyen günlerde arayacağını söyledi. N.K. bu görüşme sonrasında S.K.'nın kısa mesajla kendisini taciz ettiği iddiasıyla adli makamlara şikayetçi oldu. Başlayan dava süreciyle birlikte davacı olduğu şahsın daha tatmin edici cezalar almasını isteyen N.K., Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan bu konuda yardım istedi.

FELÇLİ BABASINA DESTEK OLMAK İÇİN İŞ ARIYORDU

21 yaşındaki N.K. babasının 5 yıl önce geçirdiği felç sonrasında ablasıyla birlikte çalışmak zorunda kaldığını söyledi. N.K., "Benim babam felçli. Ben şu anda çalışıp, aileme bakmak zorundayım. Az da olsa bir destek vermek zorundayım en azından. İş arıyordum. Burada bir esnafın yanına iş bulmak için gittim. Benden numaramı istedi bana tam olarak şartları söylemedi. Numaramı verdim bana geri döneceğini söylediği için. Sonra bana kendi numaramdan cinsel içerikli taciz mesajları attı" dedi.

"BUNU YAPANLAR CEZALARINI ÇEKSİNLER"

Genç kadın bu tür taciz olaylarındaki cezaların yetersiz olduğunu dile getirerek, "İş bulmak, çalışmak isteyen kadınlar olarak bu şekilde olaylarla karşılaştığımız için çalışamıyoruz. ve bunlar çevremin, herkesin bana söylediği gibiyse, hani 2-3 bin liralık bir ceza ile kurtuluyorlar. Ben o şekilde bir şey olsun istemiyorum. Bunu yapanların cezalarını sonuna kadar çeksinler istiyorum. Bu ceza onun için çok hafif ve hiç kimse bunun önüne geçemiyor" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANIMIZA BAŞBAKANIMIZA SESLENİYORUM"

Bu tarz olaylardan dolayı bir çok işe başvuramadıklarını ifade eden N.K.,"Ben buradan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza da sesleniyorum. Bu cezalar arttırılsın biran önce biz kadınlar olarak da birazcık rahatlayalım. Rahat iş bulalım. Sonra işsizlik bu yüzden oluyor zaten hani herhangi bir şeyden dolayı değil. Çevremizde şuanda bir dünya iş var ama hiçbirisine güvenip giremiyoruz. Bu tarz olaylarla karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Genç kıza atılan mesajlar...

"O PARASINA BEN DEVLETİME GÜVENİYORUM"

Bu konuda herkesin arkasında olmasını bekleyen N.K., "Bana böyle bir mesaj gelmesi, artık bu haddini aşmış bir tacizdir. Kendisinden zaten sonuna kadar şikayetçiyim. O parasına puluna güveniyor, ben devlete güveniyorum. Herkesin arkamda olacağını düşünüyorum. Dediğim gibi aileme destek için iş arıyorum. Öyle insanlara benim gibi kızlar, benim gibi insanlar, bayanlar maruz kalmasın. Artık bunun bir önüne geçelim diyorum. Şikayetçi oldum kendisinden. Kendisinin de zaten ifadesini aldılar. Sarhoştum, hatırlamıyorum tarzında şeyler söylemiş. Ondan dolayı 2, 3 bin lira ceza ile kurtulacağını söylüyorlar" dedi.

"HAKİMİN TAKDİRİ ÖNEMLİ"

Tokat Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatörü Avukat Selma Karabulut Türker, kısa mesajla yapılan bu tür tacizlerin de suç kapsamında olduğunu söyleyerek, tacizcinin 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası alabildiği gibi, hakim takdiri ile bu cezanın adli para cezası olarak da uygulanabildiğini söyledi. Türker, "Kısa mesajla cinsel içerikli mesajların atılması Türk Ceza Kanunumuzda 105'inci maddeye giren cinsel taciz suçunu oluşturmaktadır. Bunu şöyle ifade edebiliriz; bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında mağdurun şikayeti üzerine 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına hükmü olunur. Veya, buradaki veya ifadesi çok önemli, adli para cezasına hükmolunabilir. Burada hakimin takdir hakkı çok önemli. Hapis cezası ya da adli para cezası vermek takdirini kullanabilir. İkisinden bir ceza verilebilir. Aynı iş yerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel taciz suçu işlenecek olursa; yine ceza yarı oranında arttırılmaktadır. Örneğin aynı iş yerinde çalışan patron işçi ilişkisi olabilir. Bu tür durumların kullanılmasında da ceza yine yarı oranında artırıma gitmektedir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

Alivan.:

kiz.uyanik.para.pesinde

3
15
yanıtYanıtla
DOBRA:

Şu kız para peşinde diyen dangalaklara sorarım adamın yazdığı mesajdaki sen benim istediğimi verebilirmisin lafı ne anlama geliyor. nerenizle haber okuyorsunuz acaba. Tokattaki yetkililerde bu kız iş arayana kadar bu aileyi hiç görmemişmi bunun hesabını kim soracak.

11
3
yanıtYanıtla
şeyhşamil salman kısaküreklisoy:

bu sapıkları teker teker zenci erkeklerine teslim etmek gerek :D

9
2
yanıtYanıtla
cosmos:

herhalde işine yaramadıktan sonra adam sana niye boş para versin kadın ne işe yarayacak ki adamın iş yerinde mühendis değil doktor değil vasıfsız eleman vasıfsız elemanları da ancak böyle tutarlar

4
5
yanıtYanıtla
ARDA TURAN:

AFRİN ASKER LERİ İÇİN DUA İSTİYORUM

5
2
yanıtYanıtla
.....:

Benim istediğimi verebilir misin demiş. Bu adam ifadede istediğinin çalışma performansı, görev olarak ifade edecektir. Bunlar hukuktan anlamaz, bunların hukuku dayak. İyi bi sopa çekecen.

1
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title