Haberler

Kırklareli'deki Fetö/pdy'nin "Esnaf ve İş Adamları" Davası

Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "esnaf ve iş adamı" yapılanmasına yönelik soruşturma sonunda haklarında dava açılan 1'i firari 30'u tutuklu 49 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "esnaf ve iş adamı" yapılanmasına yönelik soruşturma sonunda haklarında dava açılan 1'i firari 30'u tutuklu 49 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Halk Eğitim Merkezinde oluşturulan salonda Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan duruşmaya, sözde "il imamı", "il ağabeyi" ve "il ablası" olduğu iddia edilenlerin de arasında bulunduğu 30 tutuklu sanık hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğündeki hizmetli görevinden ihraç edilen tutuklu sanıklardan Emine Sözen, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Sözen, FETÖ ile hiçbir bağının bulunmadığını, 28 şubat mağduru olduğunu ileri sürdü.

Sözen, 28 Şubat sürecinden sonra görevine iade edildiğini ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltına alınarak yeniden görevinden ihraç edildiğini anlattı.

FETÖ suçlaması ile tutuklu bulunan eşini ceza infaz kurumuna ziyarete gittiğinde gözaltına alındığını belirten Sözen, "Akıllı telefonu 2016 yılında kızım hediye olarak aldı. Telefonu bazen yurtdışındaki kızlarım da kullanırdı. Ben Bylock adını gözaltına alındığımda öğrendim. Darbe girişiminden sonra kızlarımın biri İsveç'e, biri de Amerika'ya gitti, diğer kızım ise eşiyle birlikte FETÖ dosyasından Amasya'da yargılanıyor. Yurtdışındaki kızım bu telefonu kendisinin kullandığına ilişkin dilekçe de gönderdi. Bylock yazışmaları kesinlikle bana ait değildir. Ben zaten ilkokul mezunuyum, bilgisayar kullanmasını bile bilmiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe'nin "Emniyetteki ifadende 'benim telefonumu benden başka kimse kullanmaz' demişsin" sorusuna Sözen, "9 gün gözaltında kaldım, emniyette çok yorgundum, çocuklarım bazen telefonumu ders amacıyla kullanır ve kendi hatlarını takarlardı." diye cevap verdi.

Duruşma, diğer sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title