Haberler

Kırıkkale'de Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi Hizmete Girdi

Çağın En Korkulan Hastalıklarından Biri Olan Kansere Karşı Erken Teşhis Konarak Müdahalenin Zamanında Yapılması İçin Hayati Önem Arz Eden Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi, Düzenlenen Törenle Kırıkkale Devlet Hastanesi Bünyesinde Hizmete Girdi.

Çağın en korkulan hastalıklarından biri olan kansere karşı erken teşhis konarak müdahalenin zamanında yapılması için hayati önem arz eden Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi, düzenlenen törenle Kırıkkale Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete girdi.

Halkın kanser konusunda bilgilendirilmesi ve ölümlerin azaltılması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Kırıkkale Devlet Hastanesi bünyesinde düzenlenen törenle Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi açıldı. Çağın en korkulan hastalığı olan kanserin öldürücü özelliğiyle her insanın korkulu rüyası olduğunu belirtirken Kırıkkale Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Öncel, her insanın bilinç altında bir kanser korkusu ve aklında kanserle ilgili sorular olduğunu söyledi. Öncel,

"İnsanların sorularına tatminkar cevap bulabilecekleri, sağlıklarını güvenle teslim edebilecekleri merkezlere ihtiyaç doğmuştur. Bu konuda ihtisaslaşmış ve modern tıbbın bilgi ve olanaklarını kullanan bir merkez olarak KETEM'i halkımızın hizmetine sunmaktan dolayı mutluyuz. Kanser, en çok ölümle sonuçlanan hastalıklardandır. Ölüm sebepleri sıralamasında kalp damar hastalıkları yani enfarktüsten sonra 2. sırada yer almaktadır. KETEM'de 2 pratisyen hekim, 1 ebe, 1 hemşire, 1 tıbbi teknolog, 1 röntgen

teknisyeni, 1 laboratuar teknisyeni, 1 veri hazırlama elemanı ve yardımcı personeller mesai saatleri içinde hizmet vereceklerdir. Ayrıca konsültan hekim olarak genel cerrahi, kadın hastalıkları, radyoloji, patoloji, dermatoloji uzmanları ve gerekirse diğer uzmanlar hizmete katkı sağlayacaklardır. Merkezimizde ultrasonografi cihazı, mamografi ve patoloji laboratuarı bulunmaktadır" dedi.

Törende kısa bir konuşma yapan İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin ise merkezin kurulumunda emeği geçenlere teşekkür etti. Erken teşhisin önemine değinen İl Sağlık Müdürü Yalçın Şengül, "Erken teşhisin önemli olduğunu bilmekteyiz. Bütün illerde olduğu Kırıkkale'de de bu merkezin vatandaşlara en iyi hizmeti sunacağını bilmekteyiz. Bu merkez bu hastalığa yakalanan vatandaşlar için büyük önem arz ediyor. Buranın açılışı kolay olmadı" diye konuştu.

Konuşmasında kanserin en yakın dostu sigara üzerinde duran Kanser Savaş Dairesi Başkanı Murat Tuncer, sigaradan elde edilen vergiyle kansere karşı savaşta büyük başarı sağlandığına değindi. Yapılan çalışmalar hakkında da örnek veren Tuncer, "Tedavi ettiğimiz 4 bin kanserli çocuktan sadece ikisinin ailesinde sigara içilmiyordu. Kanserin erken teşhisi, tedavide önemli rol oynar. Bu sebeple 2023 yılına kadar ulusal kanser programımızı belirledik ve erken teşhis merkezi olmayan ile bırakmayacağız. Kanserde

sorumluluk Sağlık Bakanlığı'nda değil. Bu sorumluluk insanın kendisindedir" şeklinde konuştu.

Açılış törenine Vali Mustafa B. Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, Emniyet Müdürü Salim Akça, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Avni Albayrak, Balışeyh Belediye Başkanı Cehdi Pehlivanlı, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil Danacı ile çok sayıda sağlık personeli katıldı.

(SY-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title