Haberler

Kıbrıslı Türkler, Brüksel Çıkarması Yapacak

Avrupa Birliği'nin (AB) Merkezi Sayılan Brüksel'de Yarın Düzenlenecek Etkinlikle, Kıbrıs Türk Halkına Uygulanan İzolasyonlara Dikkat Çekilip, Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün Onaylanması İstenecek.

Avrupa Birliği'nin (AB) merkezi sayılan Brüksel'de yarın düzenlenecek etkinlikle, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonlara dikkat çekilip, Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün onaylanması istenecek.

Ticaret Odası'nın organizasyonuyla, Avrupa Parlamentosu önündeki Schuman Meydanı'nda düzenlenecek etkinliğe, işadamları ile sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve basın-yayın kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200 kişi katılacak. Etkinliğe katılacaklar, Ticaret Odası'nın Kıbrıs Türk Hava Yolları'ndan kiraladığı uçakla, bu gece Brüksel'e gidecek. Yarın 10.00-12.00 saatleri arasında yapılacak olan etkinlikte, Avrupa Parlamentosu'na Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün kabul edilmesi ve izolasyonun

kaldırılması konularında çağrıda bulunulacak. Bu arada, Kıbrıs Türk halkının doğrudan ticaret yapabilmesinin önünü açmak için hazırlanan ancak bir türlü hayata geçirilmeyen Doğrudan Ticaret Tüzüğü, AB Daimi Temsilciler Komitesi'nin (COREPER) alt komitesinde yarın yapılacak toplantıda görüşülecek.

Brüksel'de yarın yapılacak etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Erdil Nami, etkinliğinin amacının, 'Kıbrıs'ta sadece Rumlar'ın değil, Türkler'in de yaşadığını Avrupalı parlamenterlere hatırlatmak' olduğunu söyledi. Nami, Brüksel'e Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün hayata geçirilmesi için Avrupalı parlamenterlerin dikkatlerini çekmek amacıyla gidileceğini ve Avrupa Parlamentosu önündeki Schuman Meydanı'nda düzenlenecek olan etkinlikte ekonomik ambargoların ve izolasyonların

kaldırılması için AB'nin Kıbrıslı Türkler'e verdiği sözlerin tutulmasının isteneceğini belirtti. Nami, etkinlikte yapılacak konuşmalar ve dağıtılacak broşürlerle parlamenterlere ve halka, AB'nin referandum sonrasında Kıbrıslı Türkler'e ambargoların kaldırılması konusunda verdiği sözlerin hatırlatılacağını kaydetti.

Erdil Nami; folklor, modern dans ve moda gösterilerinin de yapılacağı etkinlikte, Kuzey Kıbrıs'taki üniversitelerin tanınırlıklarına uygulanan izolasyonların kaldırılması ve üniversitelerin Bologna sürecine alınmasının isteneceğini de sözlerine ekledi.

(MG-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title