Haberler

Kesk'ten Dört Klasör Usulsüzlük Belgesi

Kesk Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Belediyelerde Tüm Bel-sen'in Yetkisiz Kılınıp Yerine"Hükümete Yandaş" Memur-sen'e Bağlı Bem-bir-sen'in Yetkili Kılınmak İstediğini İleri Sürerek Çeşitli Belediyelerdeki Sendikalara Üye Sayılarını İçeren Ve Dört Klasörden Oluşan İtiraz Dilekçesi Ve Belgeyi Çalışma Bakanlığı Yetkililerine Teslim Etti.

-KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, belediyelerde Tüm Bel-Sen'in yetkisiz kılınıp yerine "Hükümete yandaş" Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen'in yetkili kılınmak istediğini ileri sürerek çeşitli belediyelerdeki sendikalara üye sayılarını içeren ve dört klasörden oluşan itiraz dilekçesi ve belgeyi Çalışma Bakanlığı yetkililerine teslim etti.

-Tombul, belgeler dikkate alınmazsa Çalışma Bakanı ve Bakanlık bürokratları hakkında suç duyurusunda bulunabileceklerini bildirdi.

ANKARA(ANK)-KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, belediyelerde Tüm Bel-Sen'in yetkisiz kılındığını, yerine "hükümete yandaş" Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen'in yetkili kılınmak istediğini ileri sürdü. Tombul, dört klasörden oluşan itiraz dilekçesi ve belgeyi de Çalışma Bakanlığı'na teslim etti.

Tüm-Bel Sen ve Kamu-Sen'e bağlı sendikaların 31 Mayıs itibariyle bakanlığa belgelerini getirdiğini vurgulayan Tombul, "17 Haziran'da Bakanlık yetkilileri ile yaptığımız görüşmede Memur-Sen'e bağlı Ben-Bir-Sen'in tutunakları henüz bakanlığa getirmediği ifade edildi" dedi. Bakanlığa 22 Haziranda bir dilekçeyle başvurmalarına karşın henüz Bakanlık yetkililerinden bir cevap alamadıklarını söyleyen Tombul, "Bem-Bir-Sen ve bakanlık bürokraları arasında danışıklı bir oyun oynanıyor" diye konuştu.

Bütün çabalar sonucunda Bakanlıktan salı günü sendikaların, 3 bin belediyeden gelen tutanaklarla belirlenen üye sayılarını incelemek için bir CD aldıklarını belirten Tombul, buradaki bulguların Çalışma Bakanlığı bürokratlarıyla Bem-Bir-Sen ve Memur-Sen arasındaki ilişkiyi açıkça ortaya koyduğunu savundu.

Tombul, belgeler dikkate alınmazsa Çalışma Bakanı, Bakanlık bürokratları ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Tombul, belediyelerde sendikaların üye sayılarıyla ilgili olarak yaşanan usulsüzlükler konusunda şu örnekleri verdi:

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title