Haberler

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Projelerini Tanıttı

Güncelleme:

AK Parti tarafından yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Mehmet Özhaseki, projelerini tanıttı.

AK Parti tarafından yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Mehmet Özhaseki, projelerini tanıttı.

Özhaseki, Dünya Ticaret Merkezi Salonu'ndaki "Ufuktaki Kent Kayseri" adlı programda, son 5 yılda gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi verdi.

Yeni projelerinden biri olan "Kent Merkezi Çevresi Ring Yolu"nun kent trafiğini rahatlatacağına dikkati çeken Özhaseki, bu çerçevede 20 katlı kavşak, 23 alt ve üst geçit yapılacağını söyledi.

Özhaseki, Erkilet Havalimanı'nın arkasında yaklaşık 2 milyon metrekare arsa üzerine 20 esnaf sitesi kuracaklarını, Serbest Bölgedeki 1 milyon metrekarelik alanda da pastırma ve sucuk üretim tesisleri yapılacağını aktardı.

Fevziçakmak, Kılıçaslan, Mimarsinan gibi onlarca mahallede kentsel dönüşüm gerçekleştireceklerine işaret eden Özhaseki, gençlik, kadın ve yaşlı yaşam merkezleri, hobi bahçeleri kuracaklarını ve engelsiz yaşam merkezi oluşturacaklarını anlattı.

Özhaseki, Büyükşehir Belediyesine bağlanacak ilçelerin altyapı sorunlarını çözeceklerini, doğal güzelliklerini koruyarak turizme kazandırılmasını sağlayacaklarını belirterek, 10 milyon metrekare olan yeşil alan miktarını da Şeker Gölü, Sümer Parkı, Kuşçu Adası ve Ali Dağı Ağaçlandırma Alanı gibi projelerle artıracaklarını ifade etti.

Cumhuriyet Meydanı ve Yeni Valilik Projesi kapsamında da eski adliye binasının yıkılarak yerine 4 katlı otopark inşa edileceğini, valilik binasının da yaklaşık 100 metre geride yeniden inşa edileceğini bildirdi.

- 2 milyon metrekarelik şehir parkı

Özhaseki, Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nın belediyelerine devredilecek yaklaşık 2 milyon metrekarelik arazisi üzerinde şehir parkı inşa edeceklerine dikkati çekerek, "Burada her türlü sosyal aktivite yapılabilecek. Projesi hazır. Yaz döneminde aksilik çıkmazsa inşaatına başlayacağız. Buradaki fabrikayı da taşımak isterlerse parkın alanını 3 milyon metrekareye çıkarabiliriz" dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Sahabiye Mahallesi'ndeki 50-60 yıllık binaların yıkalacağını ve burasının iş ve finans merkezi konumuna getirileceğini ifade eden Özhaseki, mahalleye yüksek katlı iş merkezlerinin yapılmasının planlandığını belirtti.

Eski sanayi bölgesindeki iş yerlerini de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkacaklarını ve bu alanı yeni bir yaşam alanına dönüştüreceklerini anlatan Özhnaseki, arazi üzerine 450 bin metrekare büyüklüğünde gölet, konutlar, iş merkezleri, kafeterya ve restoranlar, alışveriş merkezleri yapılacağını söyledi.

Özhaseki, şehirlerin canlı organizmalar olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Onlar da yenilenmek ve ilgi istiyorlar. Onları her an diri tutacak projelere ihtiyaç var. Şehirler arasında da bir yarış var. Bu yarışta geride kalmamak lazım. Zamanı doğru okuyarak şehri büyütmek ve geliştirmek lazım. Büyütür ve geliştirirsek çocuklarımız keyifle yaşayacaklar. Bu yarışta geride kalmamak adına bizim de elimizden geleni yapmamız lazım. Şehirlerin gelecekleri yöneticilerin de ufuklarıyla ilgilidir. Bu da sivil toplum örgütlerinin hepsini ilgilendiriyor. Bu potansiyel Kayseri'de var. Önümüzde yeni bir dönem var. İlçelerin de şehir merkezine bağlandığı, topluca kalkınma hamlesi yapacağımız bir dönem başlıyor. İnsan hayal ettiği sürece yaşar. Herkesin bir hayali var. Bir belediye başkanının hayali de dünyanın neresinde bir güzellik gördüyse onu şehrine kazandırmak ve insanların yüzünün güldüğünü görmektir."

Kaynak: AA / Politika

Dünya Ticaret Merkezi Mehmet Özhaseki Ak Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title