Haberler

Kayak Federasyonu Başkanı Ayık, Erzurum'da Basın Toplantısı Düzenledi

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın Türkiye'yi Dünya Arenasına Taşıyacağını Söyleyerek, "Erzurum Dünyanın En Önemli Kış Turizm Merkezi Haline Gelecek" Dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın Türkiye'yi dünya arenasına taşıyacağını söyleyerek, "Erzurum dünyanın en önemli kış turizm merkezi haline gelecek" dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Palandöken Dedeman Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın yapılmasıyla Erzurum'un dünyaca ünlü kış turizm merkezi olacağını belirten Ayık, şöyle konuştu: "2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları ev sahipliğinin Erzurum'a verilmesi ülkemize önemli bir prestij kazandırdı. Kayak sporunu dünya arenasında temsil edeceğiz. Bu kararı Erzurum'un miladı olarak adlandırabiliriz. Önümüzde çok önemli ve sıkıntılı bir süreç var. Birçok eksik var. Bu konuda hemen çalışmaların başlaması gerekiyor."

Oyunlar için devlet güvencesinde büyük bir yatırım yapılacağını anlatan Ayık, sözlerine şöyle devam etti: "2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nde ilk defa bu kadar büyük bir organizasyon gerçekleştirilecek. Oyunlar için Erzurum'a 10 bin insan gelecek. Oyunların getirisini şimdiden hayal etmek mümkün değil, ancak oyunların yapılmasıyla Erzurum dünyanın en önemli kış turizm merkezi haline gelecek"

Erzurum'da mevcut pistlerin Uluslararası Kayak Federasyonu standartlarına uygun duruma getirileceğini belirten Ayık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de hiçbir yerde kayak atlama kulesi yok. Palandöken'de dünya standartlarında 3 adet kayak atlama kulesi yapılacak. Bir kulenin yapımı iki sene sürdüğü için hemen çalışmalara başlamalıyız. Biatlon alanı, kapalı salonlar da inşa edilecek. Eksikleri devletimizin desteğiyle gidereceğiz. Ayrıca dünya çapında sporcular yetiştireceğiz. Oyunlarda yarışacak sporcuların kayıtlarını Atatürk Üniversitesi'ne almak için çalışacağız. Böylece tüm sporcuları kampa almış olacağız."

Kayak Federasyonu Başkanı Ayık, ayrıca 16-17 Mart tarihlerinde Erzurum'da Uluslararası Palandöken Kupası düzenleneceğini, yarışmaya dünyanın önemli kayakçılarının geleceğini sözlerine ekledi.

(AA-DB-İY-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title