Haberler

Bursaspor Teknik Direktörü Daum: Önemli Olan Bursaspor

Güncelleme:

Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Bursaspor'un Teknik Direktörü Daum, "Bu önemli maç öncesi Pablo'nun aldığı ayrılık kararına üzüldüm." dedi.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Bursaspor'un teknik direktörü Christoph Daum, "Daum ya da Batalla önemli değil. Önemli olan Bursaspor'dur. Bu önemli maç öncesi Pablo'nun aldığı ayrılık kararını üzüntü ile karşılıyorum" dedi.

Daum, 1-1 berabere kaldıkları Kasımpaşa maçının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, takımının bu akşam sahada iyi bir karakter gösterdiğini söyledi.

Mücadele bakımından futbolcularını tebrik eden Daum, şöyle devam etti:

"Herkes de gördü, takımımız yaşıyor ve kazanmak istiyordu. Her iki takımın da gol pozisyonları vardı. Kasımpaşa'nın bir pozisyonu vardı, Frey iyi kurtardı. Biz de sonuca gitme adına biraz daha net paslarımızı atmış olsaydık golü bulabilirdik. Taraftarımız son saniyeye kadar destekledi. Çok büyük bir destek gösterdiler."

Alman çalıştırıcı, iç sahada her zaman galip gelmeyi hedeflediklerine dikkati çekerek, bundan dolayı bu maçtan da 1 puandan fazlasını istediklerini anlattı.

- Pablo Martin Batalla'nın durumu

Bir gazetecinin, kadro dışı bırakılan Pablo Martin Batalla ile ilgili sorusunu yanıtlayan Daum, olaylardan üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Daum, son iki gündür Batalla ile görüşmediğini, bundan dolayı takımdan ayrılmak istemesinin nedenlerini anlayamadığını bildirerek, şunları kaydetti:

"Daum ya da Batalla önemli değil. Önemli olan Bursaspor'dur. Bu önemli maç öncesi Pablo'nun aldığı ayrılık kararını üzüntü ile karşılıyorum. Onunla birkaç gün önce bir görüşmem oldu, ardından babası ve menajeriyle görüştüm. Bu konuşmalarda Bursa'dan ayrılacağına dair en ufak bir kelime geçmedi. Basın toplantılarında Batalla hakkında konuşurken saygı ile konuşmuşumdur, bunu da devam ettireceğim. Süresi dolmadığı halde mukavelesi 2017 yılına kadar uzatıldı. Bunun nedeni, onunla uzun yıllar çalışmak istememizdir. Ayrıca Türk vatandaşlığına geçme başvurusunda bulunmuştur. Onu en önemli futbolcularımızdan gördüm. Zaten kaptanımızdı. Batalla 11 maçta 90 dakika oynadı. Bu müsabaka için onu hazırladık, bugün de ilk 11'de görecektik onu. Hep saygıdan bahsediliyor. Benim için de önemlidir. İki gün önce takımı bırakacağını açıkladı, şimdi farklı bir kararla pazartesi dönecek. Bu spekülasyonlara katılmak istemiyorum. Bir şeyler söylersem saygısızlık olur."

- "Sivasspor maçından sonra neler yaşandı?"

Daum, "Sivasspor maçında sonra Batalla ile aranızda bir şeyler yaşandığından bahsediliyor. Neler yaşandı?" sorusunu da yanıtladı.

Aslında bunu üçüncü şahıslarla değil, Batalla ile bire bir konuşmak istediğini vurgulayan Alman teknik adam, şöyle konuştu:

"Teknik direktör olarak her futbolcunun müsabaka sonrasında kendi durumunu ya da idmanlardaki durumunu söylemek durumundayım. Zaman zaman iyi yapılan işler konuşulur, zaman zaman futbolcularımıza hem ferdi hem de takım olarak düzeltmek durumunda olduğumuz işleri anlatmak durumundayım. Görevim, Bursaspor'a hizmet etmek. Önemli olan Bursaspor. Bunu yaptığım zaman, bu analizi yaptığım zaman, kağıda yazıp takımla öyle görüşüyorum. Önümüzdeki müsabakalarda da aynısını yapacağım. Bence bu da teknik direktörün en önemli görevlerinden biri."

Bir gazeteci, Daum'a, 25 Kasım'da gelmesi halinde Batalla'yı affedip affetmeyeceğini sordu.

Alman çalıştırıcı, bu soruyu şöyle yanıtladı:

"Siz Batalla ile görüştünüz mü? Ben görüşmedim. Bugün burada olmaması beni derinden üzdü ve hayal kırıklığına uğrattı. Pazartesi gelecek ya da gelmeyecek. Ne diyeyim? Nedenlerini bilmiyorum. Kendisi karar aldı, 'Bu maça çıkmayacağım, gideceğim' dedi. İkinci kararı, 'Geleceğim' oldu. Belki yarın başka bir karar alır. En fazla kendini anlatma durumunda olan Batalla'dır, ben ya da başkanımız değil."

- Batalla, Frey'i telefonla arayıp arkadaşlarına başarılar diledi

Bursaspor'un orta saha oyuncularından Şamil Çinaz, Kasımpaşa karşısında iyi bir performans sergilediklerini ancak sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Çinaz, Batalla ile ilgili soruya, "Biz bir aileyiz. Aile içinde her zaman ufak tefek sorunlar olur. Batalla bizim arkadaşımız. Kendisi geldiğinde oturup konuşuruz. Her ailede olduğu gibi konuşulur, dertleşilir" yanıtını verdi.

Yeşil-beyazlıların Fransız kalecisi Sebastien Frey ise maça çok iyi başladıklarını ve karşılığında golü bulduklarını dile getirerek, ilk yarının sonlarına doğru yedikleri bir golle sahadan beraberliklikle ayrıldıklarını kaydetti.

Batalla'nın, karşılaşma öncesi kendisini telefonla arayarak arkadaşlarına başarılar dilediğini söyleyen Frey, "Takımın en iyi oyuncusu, takımın yıldızı. Kendisini bekliyoruz. Buraya gelip kendisini affettireceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Christoph Daum Kasımpaşa Bursaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title