Haberler

Kars: Tesk Cumhuriyet Tır'ı Kars'ta Büyük İlgi Gördü

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından hazırlanan Cumhuriyet TIR'ı, yöneticilerinde katılımıyla Kars'ın Kasımpaşa Caddesi'nde halka açıldı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından hazırlanan Cumhuriyet TIR'ı, yöneticilerinde katılımıyla Kars'ın Kasımpaşa Caddesi'nde halka açıldı.

Atatürk'ün doğumunun 125. yıldönümünde, ''İşgalden Zafere, Zaferden Cumhuriyet'e" sloganıyla 19 Mayıs 2006 tarihinde Samsun'dan yola çıkarılan ve bugün Kars'a gelen TESK Cumhuriyet TIR'ındaki serginin açılışını, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ve Belediye Başkan Vekili Dünyamalı Demir yaptı. TESK Cumhuriyet TIR'ının sorumlusu Bekir Karakurt, "Büyük Önder Atatürk'ün doğumunun 125. yılı ve milli mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıkışının 87. yıldönümü nedeniyle TESK tarafından o günleri yeniden yaşatmak ve unutturmamak için hazırlanan Cumhuriyet TIR'ı Anadolu'ya çıktı. İşgalden zafere, zaferden Cumhuriyet'e adlı serginin açılışı 15 Mayıs 2006 tarihinde Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olan ve Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan Atatürk evinde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve TESK Genel Başkanı Derviş Günday tarafından yapılmıştı" dedi.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden de, "Atatürk'ü insanlara tanıtmak ve sevdirmek için bu bir vesiledir. Cumhuriyet TIR'ının kente gelmesinden hepimiz memnunuz. Atatürk devlet adamımız, önderimiz, büyüğümüz, komuta kademesinde ordu görevlerinde, kumandanlık görevlerinde her zaman şık giyinmiş ve bunu titizlikle herkese göstermiştir. Önemli fonksiyon ve vasıtalarından birisi de titizliğidir" diye konuştu. İşgal yılları, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in kuruluş dönemlerine ait fotoğrafların sergilendiği TIR vatandaşların büyük ilgisini çekti. Bugün Kars'ta kalacak TIR, yarın Ardahan'a hareket edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title