Haberler

Kars: Ab Delegasyonu Kars'ta

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Temsilciliği Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Martin Dawson, Türkiye'nin son 6 aylık müzakere sürecinde gösterdiği ilerlemenin tatmin edici olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Temsilciliği Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Martin Dawson, Türkiye'nin son 6 aylık müzakere sürecinde gösterdiği ilerlemenin tatmin edici olduğunu söyledi.

Müsteşar Martin Dawson, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden Konsolos Helga Bart, Fransa Büyükelçiliği Birinci Katibi Catherine Robinet ile AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Danışmanı Sema Kılıçer'den oluşan 4 kişilik AB delegasyonu, Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve illerinde reformların nasıl uygulandığı konusunda bilgi edinmek amacıyla Kars'a geldi.

Delegasyon, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nu makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti ve uygulamalar hakkında bilgi aldı. Delegasyon adına konuşan Müsteşar Dawson, tarama süreci içerisinde Türkiye'deki teknik personelin ve teknik kalitenin son derece etkileyici olduğunu belirterek, "Bu son 6 aylık müzakere sürecindeki ilerlemenin genel olarak tatmin edici olduğunu söylemek mümkündür" dedi.

Dawson, başka illeri de ziyaret edeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Amacımız, Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve farklı illerinde uygulamaların ve reformların nasıl uygulandığı konusunda bilgi edinmek. Özellikle Kopenhag Siyasi Kriterleri'nin nasıl uygulandığını farklı bölgelerde görmek amacındayız. Tabii merkezimiz Ankara'da olduğu için bu uygulamaları her zaman görmek mümkün olmuyor. Bu nedenle de Türkiye'nin farklı illerine giderek bu uygulamaları sahada görmek istiyoruz. Bu süreç sonucunda da daha dengeli ve Türkiye'nin genelini temsil eden bir rapor ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Bütün bu çalışmalarımız ve hazırlıklarımız, yıl sonunda AB nezrinde yapılacak toplantılar için zemin oluşturacaktır. AB ve Türkiye'nin ilişkileri açısından da bu bilgiler faydalı olacaktır. Tarama süreci devam ediyor. Çeşitli safhalar üzerindeki incelemeler devam etmekte ve bu süreç içerisinde de Türkiye'deki teknik personeli ve teknik kaliteyi son derece etkileyici bulduğumu belirtmek isterim. Bu son 6 aylık müzakere sürecindeki ilerlemenin genel olarak tatmin edici olduğunu söylemek mümkün."

Daha sonra konuşan Başkan Alibeyoğlu ise, "Örnek ve laik bir Müslüman ülke olan Türkiye, AB'ye girdiğinde AB, bir Hıristiyan kulübü olmadığı mesajını dünyaya vermiş olacak" dedi. Alibeyoğlu, Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu ve coğrafi konumuyla AB'ye güç katacağını vurguladı.

Görüşmeler daha sonra basına kapalı olarak yaklaşık 2 saat sürdü. Delegasyon daha sonra Vali Mehmet Ufuk Erden'i makamında ziyaret etti ve akşam saatlerinde de Kent Konseyi'nde sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle biraraya geldi. Delegasyon, yarın da Doğubeyazıt'a geçerek burada görüşmelerini sürdürecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title