Haberler

"Kardelen Elif", Yeni Kardelenleri Okula Kazandırıyor

"Çağdaş Türkiye'nin Çağdaş Kızları Kardelenler" Projesi ile Üniversite Eğitimini Tamamlayan Muşlu Elif İmeç, Burslu Eğitimini Tamamladıktan Sonra Köy Okuluna Gönüllü Olarak Öğretmen Oldu. Doğu ve Güneydoğu'da Kırsal Alanda Aileleri Tarafından Okula Gönderilemeyen Kız Çocuklarını Eğitime Kazandırmak İçin Büyük Çaba Gösteren İmeç, "Bugün Kendi Hayalimi Gerçekleştirerek Öğretmen Oldum. Hayalimi Ke...

"Çağdaş Türkiye'nin Çağdaş Kızları Kardelenler" projesi ile üniversite eğitimini tamamlayan Muşlu Elif İmeç, burslu eğitimini tamamladıktan sonra köy okuluna gönüllü olarak öğretmen oldu. Doğu ve Güneydoğu'da kırsal alanda aileleri tarafından okula gönderilemeyen kız çocuklarını eğitime kazandırmak için büyük çaba gösteren İmeç, "Bugün kendi hayalimi gerçekleştirerek öğretmen oldum. Hayalimi kendi öğrencilerime ve etrafımdaki kızlara da aşılatmak istiyorum" dedi.

2000 yılında Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından başlatılan "Çağdaş Türkiye'nin Çağdaş Kızları Kardelenler" projesi ile üniversite eğitimini tamamlayan 21 yaşındaki Elif İmeç, Mardin'de yeni kardelenleri okula kazandırmak ve yetiştirmek için büyük çaba gösteriyor. Turkcell ve ÇYDD'nin Kardelenler Projesi'yle tanışan tam 18 bin 400 kızdan biri olan ve bu sayede öğretimini tamamlayan İmenç, Mardin'de okula gidemeyen kızlara umut oldu. Yeşilli ilçesindeki Namık Kemal İlköğretim

Okulu'nda İngilizce öğretmenliği yapan Elif öğretmen, kalem tutan minik elleri hayallerine kavuşturmak için her gün bir saat yürüyerek dağın tepesindeki okuluna ulaşıp ders başı yapıyor. Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerle tek tek görüşen genç öğretmen, geleceğe umutla bakıyor. Öğrencilerin zor şartlar altında, maddi imkansızlıklar içerisinde okula gidip geldiklerini anlatan İmeç, hayırsever iş adamlarına seslenerek, "okumak isteyip de okula gönderilmeyen kız çocuklarına burs sağlayarak bir umut ışığı

olun" çağrısında bulundu.

Yolsuz, tabelasız ve zor şartlar altında eğitimin verildiği okulda tüm yorgunluğunun öğrencilerinin gülen yüzleri ile yok olduğunu söyleyen İmeç, "Muş'a Kardelenler Projesi ile ilgili seminer vermek için giden ÇYDD Başkanı Türkan Saylan ve Turkcell ekibiyle tanıştım. Kardelen olmuştum. İşte o gün söz verdim. Okuyacak ve okuyamayan binlerce kardelene öğretmen olacaktım. Bugün kendi hayalimi gerçekleştirerek öğretmen oldum. Bu hayalimi kendi öğrencilerime ve etrafımdaki kızlara da aşılatmak istiyorum.

Onların da kendi hayallerini gerçekleştirmeleri için çalışıyorum" dedi.

İstanbul veya başka bir ilde öğretmenlik yapmanın çok daha kolay olduğunu bildiği halde özelikle bu bölgede öğretmenlik yapmak istediğini belirten İmeç, "Baktım ki burada öğrencilerin bana daha çok ihtiyacı var, onun için burada kaldım. Diğer okullarda eğitim verdiğiniz öğrencilerin en azından okuyacağını bilirsiniz. Burada benim yaşadığım en acı şey, öğrencilerinizi en iyi şekilde okutuyorsunuz ama biliyorsunuz ki bu öğrenciler burada okula devam etmeyecek. 8. sınıftan sonra ya nişanlanıp evlenecek ya

da ev geçimine katkı sağlamak için bahçelerde çalışacak. Öğrencilerimize bırakın defter kalem aldırmayı, daha birçok öğrencimiz okula bu yağmurda terlikle geliyor. Önlükleri kısaldığı için altına kız öğrencilerimiz pantolon giymek zorunda kalıyorlar. Bende terlikle, kısa önlükle okuyarak buralara geldiğim için kendi hayatımdan öğrencilerime örnek vererek ufuklarını açmak istiyorum. İş adamlarımız ülkemizin geleceğine yatırım yapmak istiyorlarsa lütfen bu çocuklarımızın elinden tutsunlar" şeklinde konuştu.

Okula başlar başlamaz öğrencilere İngilizce dersini sevdiren ve kütüphane ortamında kitap okuma alışkanlığı kazandıran İmeç, hedefinin Mardin'de okula gitmeyen kız bırakmayana kadar çalışmak olduğunu söyledi.

(MNG-FA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title