Haberler

Kambiyo ne demek? Kambiyo vergisi nedir? Kambiyo vergisi 2020: Kambiyo vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Güncelleme:

Kambiyo kelimesi ekonomide sıkça karşılaşılan kavramlardandır. Peki, kambiyo nedir? Para ya da para yerine geçen unsurlarla Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi kapsamında uygulanan vergi türüdür. Kambiyo vergisi hesaplama 2020...

Para alım ve satımı ile ilgili işlemleri kapsayan kambiyo vergisi alırken mi, satarken mi uygulanır?Altın ve döviz hesapları için uygulanan bu vergi oranı, hesaplardaki bakiyelere göre belirlenir. Kambiyo işlemlerindeki BSMV oranı mayıs ayında %0.2'den %1'e yükseltilmişti ve son düzenlemeyle kambiyo işlemlerinde alınan vergi tekrar binde 2'ye indirildi. İşte, ayrıntılar...

KAMBİYO NE DEMEK?

Kelime anlamı olarak kambiyo; iki ayrı ülke paralarının birbirleriyle değiştirilmesi olarak açıklanır. Diğer anlamı da; yabancı bir ülkedeki bir alacağın tahsili, bir borcun ödenmesi ya da bir yabancı ülkeden toplanan para ya da para yerine geçen taşınabilir değerlerin başka bir yere aktarılması için yapılan işlem şeklinde tanımlanabilir.

KAMBİYO VERGİSİ NEDİR?

Banka, döviz büfeleri ve diğer kuruluşlar tarafından satılan dolar, euro ve benzeri paralarla yine bankalarda açılan altın mevduat ya da yatırım hesapları için altın satış tutarı üzerinden (BSMV) Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi kapsamında alınan vergi türüdür. Bu vergi, altın ve döviz hesapları için uygulanmaktadır. Vergi miktarı hesaplardaki bakiyelere göre belirlenir.

KAMBİYO VERGİSİ NASIL HESAPLANIR?

Alınan döviz veya altın için alış tutarı üzerinden binde 2 BSMV (Banka ve Sigorta Muamemeleri Vergisi) tahsil edilir. Buna göre 100 ABD Doları alacak kişi için bu tutarın binde 2'si olan ABD Doları karşılığı TL cinsinden BSMV, satışı yapan kurum tarafından işlem esnasında hesaplanarak alıcıdan alış tutarına ek olarak tahsil edilir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sigorta Banka Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title