Haberler

Kahire Güvercin Festivali, Mısır'ın Başkenti Kahire'de Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Kahire Güvercin Festivali (Porto Pigenos) Mısır'ın başkenti Kahire'de 12 ülkenin katılımıyla, 1 Ocak 2016 Cuma günü gerçekleştirildi.


Dizi oyuncusu Şakire Arslan "İnsanların kuş sevgisi umarım barışa vesile olur"

Geniş katılımlı festivale Mısır, S.Arabistan, Kuveyt, Umman, Bahreyn, Ürdün, Filistin, Suriye, Lübnan, Sudan, Irak ve Fas da bulunan Güvercin kulüpleri katıldılar. Orta doğunun en güzel ve pahalı kuşları birincilik ve diğer dereceler için yarıştılar. Festivalin Genel danışmanlığını Salah Elsisi yaparken, jüri de, uluslararası üyelerden oluştu. Festivalin sunucusu ve baş konuğu ise Hatay-İskenderun'dan hemşerimiz olan halen Arabistan'da dizi oyunculuğu yapan Şakire Arslan oldu. Akıcı Arapçasıyla festival süresinde oldukça başarılı bir sunum gerçekleştiren dizi oyuncusu Şakire Arslan, tüm konuklardan beğeni aldı ve festival sonunda bir şükran ve başarı plaketi ile ödüllendirildi.

Festivalde 1000'e yakın güvercin uçuruldu

S.Arabistan'da dizi oyunculuğunun yanı sıra tercümanlık da yapan Şakire Arslan, Kahire'deki güvercin festivali sonrası şu değerlendirmeyi yaptı;

"Öncelikle Mısır'ın ev sahipliğindeki etkinlikte ben dâhil tüm misafirler oldukça güzel ağırlandık. Saygı ve sevgide kusur etmediler. Festival başlangıcında bine yakın kuş topluca uçuruldu. Birincilik ve diğer dereceler içinde aynı sayıdaki güvercinler yarıştı. Festival Genel Danışmanı Salah Elsisi her yeni yılın ilk Cuma günü benzer festivalleri gerçekleştirme sözü verdi. Yarışmanın birincisi Budabest adlı güvercin oldu. Güzel güvercin dalında Libya asıllı bir kuş severin güvercinine güzellik ödülü verildi. Yarışmada derece elde eden diğer güvercinlerin de adları da şu şekilde belirlendi, Calarhaad, Arabesh, Bokhara, Kıngselvr, Polondnayet. Böylesi bir etkinlik için önce davet almam sonra da festivalde görev almam bir Türk olarak beni mutlu etti. Ayrıca, Mısır televizyonu 2. Kanalı festivalle ilgili olarak benimle bir röportaj gerçekleştirdi. S. Arabistan'daki dizi oyunculuğum haricinde, Türkiye'de, HRT Akdeniz TV'de (Hatay) bazı müzik programlarında sunuculuk yapmıştım. Mısır'daki bu kapsamlı etkinlikte de sunuculuk yapmak benim için bir onur oldu. Mısır'daki tüm yetkililere her şey için kendi adıma teşekkür ediyorum. Gerçekten A'dan Z'ye festivalin geneli harikaydı. İnsanların kuş sevgisi, umarım hem bir birlerini sevmelerine hem de barışa vesile olur. Zaten barışın simgesi de bilindiği üzere Beyaz Güvercin'dir. Orta Doğu ve dünya barışı da tüm insanlık gibi benim de temennimdir" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kahire Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title