Haberler

Kağıthane'de 'Dünya Çevre Günü'nde Dünya Rekoru Kırıldı

Kağıthane'de 'Dünya Çevre Günü'nde dünya rekoru kırıldıİSTANBUL, (DHA) - 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte yeni bir dünya rekoru kırıldı.

Kağıthane'de ' Dünya Çevre Günü'nde dünya rekoru kırıldı

İSTANBUL, (DHA) - 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte yeni bir dünya rekoru kırıldı. Kağıthaneli 322 çocuk Dünya Çevre Günü temalı Karagöz-Hacivat oyununu hep birlikte izleyerek dünyada en çok çocukla Karagöz-Hacivat Oyunu izleme rekoru kırdı.

Kağıthane Belediyesi geleneksel ramazan etkinlikleri kapsamında Hasbahçe Mesire Alanı'nda düzenlenen etkinlikte, çocuklarda çevre bilincinin oluşması amacıyla temizlik, doğa sevgisi ve geri dönüşüm konularını işleyen Karagöz-Hacivat oyunu sahnelendi. Programda ayrıca bir de rekor denemesi yapıldı. Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyetince tek tek sayılarak tescil edilen 322 çocuk, dünyada en çok çocukla Karagöz-Hacivat Oyunu izleme rekoru kırdı.Rekor, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyetince tescil edildi.

Oyunu aileleriyle birlikte izlemeye gelen çocuklar eğlenirken aynı zamanda çevrenin korunması konusunda bilinçlendirildi. Oyunda çocuklara teatral olarak cam, plastik ve metallerin geri dönüşüme kazandırılmadığı takdirde doğaya vereceği zararlar Karagöz Hacivat oyununa özel esprili bir dille anlatıldı.

ÇOCUKLAR ÇEVREYİ KORUMA KONUSUNDA BİLİNÇLENDİ

Kardeşi ile birlikte etkinliğe katılan Eylül Öztürk, 'Çevre temizliğini öğrendim. Çöpleri yerlere ve sokaklara değil, çöp kuytularına atmalıyız' derken, Muhammet Emin Demir, camları, metalleri ve plastikleri geri dönüşüm kutusuna atılması gerektiğini dile getirdi.

Arda Efe Öztürk, Karagöz ve Hacivat tiyatrosundan çevreyi korumanın önemini öğrendiğini ifade ederken, etkinliğin kendisine çok şey kattığını belirten Zeynep Sude Aydoğdu, tiyatro oyunuyla hem geri dönüşümün önemini hem de geri dönüşüm maddelerini öğrendiğini kaydetti.

'ÇEVREMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Programın sonunda bir konuşma yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Geri dönüşüm çalışması içerisinde bulunarak sahip çıkacağız? dedi.

(FOTOĞRAF)

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Çevre Günü Orhan Kural Kağıthane İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title