Haberler

Kadın Servis Şoförü Öğrencilerin Gözdesi

Genellikle erkeklerin direksiyonunda görüldüğü okul servisinde şoförlük yapan Gülşen Akın, anne şefkatiyle yaklaştığı öğrencilerin gözdesi oldu Akın: "Araç kullanmaya başladığımda veliler şüpheyle karşılamıştı ancak çocuklarına yaklaşımım, kurallara harfiyen riayet etmem ve bir bayan olarak daha dikkatli araç kullanmam nedeniyle endişeleri tamamen gitti"

Genellikle erkeklerin direksiyonunda görüldüğü okul servisinde şoförlük yapan Gülşen Akın, anne şefkatiyle yaklaştığı öğrencilerin gözdesi oldu.

İlde 3 yıldır okul servisi kullanan Akın, velilerden ve erkek meslektaşlarından destek görüyor. Servisindeki öğrencilerle de "anneleri" gibi iletişim kuran Akın, hem öğrencilerce seviliyor hem de kuralları servisindekilere kolaylıkla uygulatıyor.

Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıl önce kayınpederinin servis aracında hostes olarak çalışmaya başladığını, ehliyetini alarak 3 yıldır servis sürücülüğü yaptığını söyledi.

Özel bir okulda servis şoförü olarak çalıştığını, kadın olmasının servis şoförlüğü yapmasında hiçbir sorun teşkil etmediğini anlatan Akın, "Biz kadınlar da erkeklerin yapabildikleri çoğu işi rahatlıkla yapabiliriz. Yeter ki istekli ve azimli olalım. Bu işte kendime güveniyorum" dedi.

Öğrencilerin ebeveynlerinin ilk başta kendisine şüpheyle yaklaştığını ancak ilerleyen dönemlerde alıştıklarını dile getiren Akın, şunları söyledi:

"Anne babalar bayan bir servis şoförü görünce çok şaşırıyorlar. İlk araç kullanmaya başladığımda veliler şüpheyle karşılamıştı ancak çocuklarına yaklaşımım, kurallara harfiyen riayet etmem ve bir bayan olarak daha dikkatli araç kullanmam nedeniyle endişeleri tamamen gitti. Şimdi çok rahat bir şekilde çocuklarını bana güvenip teslim ediyorlar. Hiçbir endişe duymuyorlar. Hatta teşekkür aldığım anne babalar var."

Şoför eşi kendisine destek oluyor

Akın, servis şoförü eşinin ve diğer erkek şoförlerin kendisine destek olduğunu vurgulayarak, "Her meslek gibi servis şoförlüğünün de zor yanları var ama eşim bana çok destek oluyor. Beni yönlendiriyor, yapmam gerekenleri söylüyor. Okuldaki diğer servis şoförleri de beni yadırgamıyor, bana destek oluyor" diye konuştu.

Gülşen Akın'ın eşi Selim Akın ise eşinin servis şoförlüğü yapmasından gurur duyduğunu belirterek, şöyle dedi:

"İlk başlarda bir bayan olarak eşimin servis şoförlüğü yapıp yapamayacağından endişe duydum. Trafik yönünde sıkıntılar yaşayacağı endişesi ile bu işi yapmasına karşı çıktım ancak daha sonra alıştı ve iyi de yapmaya başladı. 15 yıldır bu işi yapıyorum. Aramızda bir fark yok. Bir erkek kadar iyi servis şoförlüğü yapabiliyor."

Veliler memnun

Akın'ın servisindeki öğrencilerin velilerinden Tülay Karademir, Gülşen Akın'dan çok memnun olduklarını söyledi.

Kadın olması nedeniyle Akın'a iki çocuğunu da güvenle emanet ettiğini aktaran Karademir, "İki yıldır Gülşen Hanım'ın servisini tercih ediyorum. Bir bayan olarak kendisi ile gurur duyuyorum ve güvenle kendisine çocuklarımı emanet ediyorum. Gelecek yıllarda da servisini tercih etmeyi sürdüreceğim" ifadelerini kullandı. - Giresun

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title