Haberler

Kadın Çiftçiler Sertifikalarını Aldı

Muğla’daki kadın çiftçilerin istihdama yöneltilmesini amaçlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık, İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından desteklenen kurslar sona erdi.

Muğla'daki kadın çiftçilerin istihdama yöneltilmesini amaçlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık, İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından desteklenen kurslar sona erdi. Kurslarda başarılı olan 91 kadın çiftçi sertifikalarına kavuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca bu yıl 6'ıncısı düzenlenen tarım ve insan fotoğraf yarışması kapsamında Muğla'da Arıcılık, Zeytincilik ve Balıkçılık kurslarına katılan 91 kadının sertifika törenine Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, İş-Kur Müdürü İlyas Sarıyerli, Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ ve kursiyerler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Naziif Ekici, "Her yıl 81 il de sergilenen bu fotoğraflar bugün de ilimizde sergilenmektedir. Ayrıca, bizim için çok önemli olan Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı kapsamında, İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlüklerimizle birlikte düzenlemiş olduğumuz kurslarımızın sertifikaları dağıtılacak. Çiftçi kadınlar bilgiyi davranışa yansıtma ve bilgiyi paylaşarak iletme konusunda daha iyi performans göstermektedirler. Bu kapsamda Menteşe İlçesi Kıran, Yeşilyurt ve Denizova köylerinden 44 kadına yönelik "Arıcılık Kursu", Milas ilçesinden 15 kadına "Ev Tipi Sofralık Zeytin İşletmeciliği Kursu", yine Milas ilçesinden 13 kadına "Zeytin Yetiştiriciliği Kursu" ve Seydikemer ilçesinden 19 Kadına "Alabalık Yetiştiriciliği Kursu" düzenlendi" dedi.

İş-Kur Müdürü İlyas Sarıyerli ise, müdürlük olarak çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, işçi ve işveren münasebetleri gibi alanların yanında istihdamın korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması konularında da hizmet verdiklerini söyledi. Sarıyerli, "Seydikemer'den Bodruma, Kavaklıdere'den Datça'ya Muğla'nın kadar dört bir tarafına hizmet vermeye çalışıyoruz. Şu an ülke genelinde 9,1 olan işsizlik oranı, Muğla genelinde 7,3'tür" dedi.

Törende, Menteşe, Seydikemer ve Milas ilçelerinde açılan kurslara katılan kadınların sertifikaları protokol tarafından verilirken, protokol daha sonra fotoğraf sergisini gezdi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menteşe Milas Muğla Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title