Haberler

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki: "Kabil Havalimanının açık kalması için Türkiye ve Katar ile çalışıyoruz"

Güncelleme:

- Beyaz Saray Sözcüsü Psaki: "Kabil Havalimanının açık kalması için Türkiye ve Katar ile çalışıyoruz" Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD vatandaşlarının tahliyesi ve insani yardımların ulaştırılması için Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının açık kalması konusunda Türkiye ve Katar...

- Beyaz Saray Sözcüsü Psaki: "Kabil Havalimanının açık kalması için Türkiye ve Katar ile çalışıyoruz"

WASHINGTON - Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD vatandaşlarının tahliyesi ve insani yardımların ulaştırılması için Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının açık kalması konusunda Türkiye ve Katar ile birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde ABD'nin Afganistan'dan çekilme süreci ve ülkedeki son gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Sözcü Psaki, Afganistan'da kalan vatandaşlarının tahliyesi konusunda Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'nın açık olması konusu üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Psaki, "Burada önemli ortaklar olan Katarlılar ve Türkler ile üzerinde çalıştığımız daha spesifik konu, havalimanının sivil tarafının yeniden işler hale getirilmesi. Böylece bunu sadece insanların tahliyesi için değil, aynı zamanda Dünya Gıda Programı gibi programlar yoluyla insani yardımlar için de kullanabiliriz" dedi. Önümüzdeki günlerde bu konuda ilerleme kaydetmeyi umduklarını belirten Psaki, Afganistan'da kalan ABD vatandaşlarının bir kısmı ile temas halinde olduklarını aktardı. Psaki, "İletişim kurabildiğimiz kadar çok kişiyle farklı yollarla iletişim halindeyiz. Bu konuda yine Katarlılar ve Türklerle birlikte çalışıyoruz. Havalimanının sivil tarafını faaliyete geçirmek için çalışıyoruz" diyerek tahliyeler için havalimanının açık kalmasının önemini vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Katar Kabil Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title