Haberler

Japon Konsolostan Acı Sözler

Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Dr. Hironao Matsutani, Yatırım Miktarı Bakımından İlişkilerin Tatmin Edici Seviyede Olmadığını Söyledi ve Türkiye'ye Dair Acı Bir Gerçeği Dile Getirdi.

Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, (DHA)

ÇANAKKALE Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) tarafından düzenlenen 'Türkiye Japonya İlişkilerine Genel Bakış' konulu toplantıda konuşan Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Dr. Hironao Matsutani, yatırım miktarı ve ticari hacim bakımından iki ülke arasındaki ilişkilerin tatmin edici seviyeye ulaşmadığını söyledi, ''Ticarette yaşananlar Japonya'da Türkiye için kötü bir imaj yarattı'' dedi.

Başkonsolos Matsutani, Çanakkaleli işadamlarına iki ülke arasındaki ticari ilişkiler konusunda bilgi aktardı. Yaklaşık 1.5 saat boyunca iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere değinen Matsutani, şunları söyledi:

''Açık söylemek gerekirse Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkiler o kadar sıkı değil malesef. Yatırım miktarı veya ticari hacim bakımından iki ülke arasındaki ilişkiler tatmin edici seviyeye ulaşmamıştır. Geçen yıl ekim ayında Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen Japonya'ya giderek bizim bakanla iki ülke arasındaki ticari ilişkileri nasıl geliştirebilecekleri konusunda görüşme yaptı. Bunları lafla söylemek kolay, ama yerine getirmek zor. Çünkü Japonlar'a göre Türkiye'den mal satın almak çok zor. Japonlar Türkiye'den ne alabileceği konusunda kararsız. Satın aldıklarında ise bazı problemler çıktığını söylüyorlar. Mesela bir Japon firması Türkiye'den epeyce fındık satın almış. Ama kalite bakımından çok zayıf olduğu için Japonya'da satılmamış ve o firma çok zarar görmüş. Bunun gibi hadiseler olduğu için Türkiye'den mal satın almak çok zor diyorlar. Bu durum Japonya'da Türkiye için kötü bir imaj yarattı. Bu durumu düzeltmek gerekiyor. Bundan sonra ilişkilerimizi daha da geliştirmek bize düşen görevdir.''

Başkonsolos Dr. Hironao Matsutani, İstanbul Boğazı'ndaki tünel projesine de değinerek ''Biz ona Marmara projesi diyoruz. Bu projeye dünyanın kredisini verdik. Başka hiçbir projeye bu kadar çok para vermedik, yalnızca Türkiye'ye verdik. Japon firmalar bize her ay çalışmalar hakkında rapor veriyor. Şu anda projenin iyi gittiğini görüyoruz. Ama bir problem varmış. Asya ve Avrupa yakaları kazıldıkça tarihi eserler çıkıyormuş. Bu durum çalışmalara çok engel oluyor ve proje gecikiyor. Deniz altında işler iyi gidiyor, ama yukarıda malesef iyi gitmiyor. Son olarak istasyonun yeri de değiştirilmiş'' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title