Haberler

İzto'dan Okullarda "Göz Taraması" Kampanyası

İzmir Ticaret Odası (İzto) Eğitim ve Sağlık Vakfı ile Türk Ekonomi Bankası (Teb), Tarafından İzmirliler İçin Özel Hazırlanan Kredi Kartı Teb Bonus İzmirim Card'la Yapılan Harcamaların Yüzde 1'inin İzto Vakfına Aktarılması Yoluyla Oluşturulan Kaynakla Uygulanacak Olan İlk Sosyal Proje Başlatıldı. İzmir'de 10 Bin İlk Öğretim Öğrencisine Ücretsiz Olarak Göz Taraması Yapılacak.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı ile Türk Ekonomi Bankası (TEB), tarafından İzmirliler için özel hazırlanan kredi kartı TEB Bonus İzmirim Card'la yapılan harcamaların yüzde 1'inin İZTO vakfına aktarılması yoluyla oluşturulan kaynakla uygulanacak olan ilk sosyal proje başlatıldı. İzmir'de 10 bin ilk öğretim öğrencisine ücretsiz olarak göz taraması yapılacak.

Göz taramalarının başlaması nedeniyle bugün Sakarya İlköğretim Okulu'nda medya mensuplarına bir tanıtım yapıldı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmirim Card'ın lansmanının geçtiğimiz yıl 27 Nisan'da yapıldığını belirterek, bir yıl içinde kart sayısının 26 bine ulaştığını söyledi. Toplanan kaynağın belirli bir noktaya ulaşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Odalar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının yer aldığı Danışma Kurulu'nun oluşturulduğunu ve çeşitli projelerin bu kurulda tartışıldığını belirten Demirtaş, "Göz sağlığına yönelik bir proje uygulanması kararı ortaya çıktı. Çünkü o yaşlardaki bir çocuk için görme sağlığının bozuk olması çok büyük sıkıntı yaratır. Çocuk farkında olmadığı bu rahatsızlık nedeniyle okulda başarısız olduğu gibi mutsuz da olur. Erken teşhis ve tedavinin önemini de göz önünde bulundurursanız, çok önemli bir kampanya başlattık. İlk etap da 10 bin öğrencimize ulaşacağız. Daha sonra bunu yeni kampanyalarımız izleyecek. Bugün de 'çocuklarımızın gözü aydın' diyerek göz sağlığına yönelik projemizi başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

"ÜÇ ÖĞRENCİDEN BİRİNİN GÖZLERİ BOZUK" Şu ana kadar Piri Reis ve Kurtuluş İpek İşeri İlköğretim Okullarında toplam 679 öğrencinin muayne edildiğini ve 215 tanesinde göz kusuru tespit edildiğine dikkat çeken Demirtaş, "Bu inanılmayacak kadar yüksek bir oran. Yani neredeyse üç öğrenciden birinin gözleri bozuk demek. Bu okulda yaptığımız taramanın başlangıcında bile ilk 10 öğrenciden 3'ünün gözleri bozuk çıktı. Bu da göz taraması ile ne kadar doğru bir kampanya başlattığımızı gösteriyor" dedi. Proje ile vakfa şu ana kadar 350 bin YTL aktarıldığını hatırlatan Demirtaş, hedeflerinin kart sayısını 26 binden 50 binlere, yüzbinlere çıkartmak olduğunu söyledi. Demirtaş, "Başlangıçta 10 bin çocuğumuzun taramasını yapıyoruz ama isteğimiz İzmir'de ilköğretim çağındaki bütün çocukların gözlerinin bu taramadan geçmesini sağlamak. Bu nedenle bütün İzmir'de veya başka bir kentte olsun, bütün hemşehrilerimizi TEB Bonus İzmirim Card kullanmaya çağırıyoruz. Bu kart sayesinde İzmirliler, kentlerindeki çeşitli sosyal sorunların çözülmesine, projelere katkı yapmış olacak. Proje ortağımız TEB'e de teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

"16 OKULDA, 10 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK" TEB İzmir Bireysel Bölge Yöneticisi Gökhan Sertsöz, İzmir'in TEB için daima ayrı bir yeri ve önemi olduğunu, böylesi bir projeyi hayata geçirmekten de büyük gurur duyduklarını belirtti. İZTO Vakfı ile işbirliği içinde gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesi ile 16 okulda 10 bin çocuğa ulaşacaklarını belirten TEB İzmir Bireysel Bölge Yöneticisi Gökhan Sertsöz, "Göz taramasının ardından ileri tetkik ihtiyacı olan öğrencilerin tetkikleri de gerçekleştirilecek. Daha sonra da gözlük, tedavi ve hatta operasyon ihtiyacı olan öğrencilerin bu ihtiyaçları da karşılanacak. Bu aşamada ailesi herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan tüm çocuklarımızın bu masraflarını da yine fondan karşılıyor olacağız. Sosyal güvenliğin yetmediği yerlerde aradaki farkı da bu fondan karşılayacağız. Projede bizimle birlikte çalışan İzmir Ticaret Odası'na huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

"İZMİRLİ 26 BİN KAHRAMAN" TEB Bonus İzmirim Card hakkında da bilgi veren TEB İzmir Bireysel Bölge Yöneticisi Gökhan Sertsöz, TEB Bonus İzmirim Card'ın kullanıma sunulduğu günden bu yana büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Biz İzmir'e ve İzmirliler'e bir kredi kartı dışında farklı katma değerler kazandırmak üzere yola çıktık. Onlar da bizi ve kendi şehirlerinin kartını kısa sürede sahiplendiler. Bugün 26 bin kişi TEB Bonus İzmirim Card kullanıyor. Biz onlara çocuklara yardım eden İzmirli 26 bin kahraman diyoruz. Ayrıca yine TEB Bonus İzmirim Card kullananlara önemli indirimler sağlayan İzmirli markalar, kuruluşlar var. Hepsine teşekkür ediyoruz. Şu an kart sahiplerinin yüzde 95'i İzmir'de yaşıyor. TEB Bonus İzmirim Card, sadece bu şehirde yaşayanlara değil, İzmirli olup başka şehirlerde olanlara ve İzmirli ruhunu taşıyan herkese hitap ediyor. Bu yıl sonunda kart sayımızın 60 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz" dedi.

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan da uygulanan projenin çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu, geleceğimiz olan çocuklara yönelik olmasının da önemini bir kat arttırdığını söyledi. Kalkan, "Ancak 26 bin kart sayısı yeterli değil. Bu nedenle kesinlikle sayıyı arttırmamız gerekiyor, bunun için çalışacağız" diye konuştu. Göz taramalarını gerçekleştiren Ata Göz Hastanesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Melih Türe de çocuklarda göz sağlığın çocuğun eğitimi ve geleceği için çok önemli olduğunu, ilk muayeneleri titizlikle okullarda yaptıklarını, gerektiğinde daha ileri tetkik ve tedavileri gerekirse hastanede sürdürdüklerini söyledi.

(EY-Mİ- (EY-Mİ-) 14.04.2008 16:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title