Haberler

İzmir: Expo'ya İhracatçılardan Tam Destek

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, ihracatçılar olarak 2015 EXPO için aday olan İzmir'e destek vereceklerini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, ihracatçılar olarak 2015 EXPO için aday olan İzmir'e destek vereceklerini söyledi.

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, yönetim kurulu üyeleri ve Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. İzmir'in, Ege Bölgesi'nin en önemli üretim ve ihracat merkezlerinden biri olduğunu belirten TİM Başkanı Oğuz Satıcı, İzmir ve Ege Bölgesi'nin önemini hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla İzmir'e bir ziyarette bulunduklarını söyledi. Bölgenin potansiyelinin harekete geçirilmesi gerektiğini ifade eden Satıcı, "İzmir'in aday olduğu 2015 EXPO adaylığı sürecinde Türkiye İhracatçı Birlikleri ve ihracatçılar olarak her türlü katkıyı vereceğiz. Ayrıca bu konuda bütün ilişkilerimizi kullanacağız" dedi. İzmir Limanı'nın da, İzmir'in ve Batı Anadolu'nun dünyaya açılan kapısı olduğunu kaydeden Satıcı, Türkiye'nin potansiyeli açısından İzmir Limanı'nın özelleştirmeden sonra büyük başarılara imza atacağına inandığını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, İzmir'in EXPO 2015 adaylığı için gerekli her türlü hazırlıkları sürdürdüklerini belirtti. EXPO 2015 için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Kocaoğlu, "Önümüzde 2 yıla yakın bir süre var, ipi göğüslemek istiyoruz. Bu konuda İzmir'deki bütün dinamikler bir çatı altında çalışmalar yapıyor. İzmir'in adaylığı için resmi başvuruyu yaptık. Türkiye'nin AB sürecinde EXPO'nun da faydası olacağına inanıyorum. Dünyanın her tarafına ticaret yapan ihracatçılarımıza da, EXPO'nun İzmir'e verilmesi konusunda görev düşüyor" diye konuştu.

İzmir Limanı'nın kent için çok önemli olduğunu ve bir süre önce limanın yat limanı olması şeklinde tartışmalar olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, "İzmir Limanı'nın işlevini mutlaka sürdürmesi gerekli. Ayrıca limanın kapasitesinin arttırılması, işlevini daha rahat bir şekilde yerine getirmesini sağlayacaktır. İzmir Limanı'nın ülke ekonomisine daha çok katkı yapacağına inanıyoruz. Bizde limanın sağlıklı bir yapıla kavuşturulması gerektiğini inanıyoruz" şeklinde konuştu.

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Başkan Aziz Kocaoğlu'na bir plaket verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title