Haberler

İzmir'den 24 Kasım Öncesi 2 Bin Kişiyle Anıtkabir'e Çıkarma

İzmir'den 24 Kasım öncesi 2 bin kişiyle Anıtkabir'e çıkarma Gençler, 24 Kasım öncesi Başöğretmen Atatürk'ün huzurundaİZMİR - İzmir'de, Balçova Belediyesi'nin düzenlediği organizasyon ile Anıtkabir'e giden 2 bin 500 kişi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Başöğretmen Atatürk'ün mozolesine...

İzmir'den 24 Kasım öncesi 2 bin kişiyle Anıtkabir'e çıkarma

Gençler, 24 Kasım öncesi Başöğretmen Atatürk'ün huzurunda

İZMİR - İzmir'de, Balçova Belediyesi'nin düzenlediği organizasyon ile Anıtkabir'e giden 2 bin 500 kişi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Başöğretmen Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Balçova Belediyesi'nin, öğrencilerin tarihi yerinde öğrenmeleri ve başarıyı ödüllendirmek amacıyla başlattığı "Haydi cumhuriyet çocukları; başarı sizden, ödül bizden" kampanyası her geçen yıl büyüyerek devam ediyor. İlçedeki her çocuğun Anıtkabir'i ve Çanakkale'yi görmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında bugüne kadar binlerce çocuk Anıtkabir ve Çanakkale'yi ziyaret etti.

Bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne denk gelen Anıtkabir ziyareti için önceki gün 52 otobüsten oluşan kafile Balçova'dan Anıtkabir'e gitti. Çoğunluğu çocuk; şehit ve gazi aileleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların oluşturduğu 2 bin 500 kişilik Balçova heyeti, aslanlı yoldan geçerek resmi törenin yapılacağı mozolenin önüne geldi. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın resmi tören ile ulu önder ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşu yapıldı.

Çalkaya, "Cumhuriyet değerlerini bizler de çocuklarımıza anlatıyoruz"

Anıtkabir şeref defterini imzalayan Başkan Çalkaya, deftere, "Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk; Kurtuluş Savaşı'nda sergilediğiniz mücadele ruhunu ve ardından gerçekleştirdiğiniz devrimleri, gelecek nesillere aktarmak için Balçova'nın aydınlık yüzlü çocuklarıyla tekrar huzurundayız. Başöğretmen olarak bizlere öğrettiğiniz eğitim devrimlerini ve cumhuriyet değerlerini bizler de çocuklarımıza anlatıyoruz. Sevgili Ata'm; dünyada benzeri olmayan bir inançla kurmuş olduğun Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz neferleri olarak, ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yücelteceğimize söz veriyoruz" diyerek duygularını yazdı.

Geziye katılanlar, törenin ardından Anıtkabir'in içinde bulunan ve Atatürk'ün kullandığı eşyaların sergilendiği müzeyi gezdi. Özellikle Kurtuluş Savaşı'nın üç boyutlu animasyonlar ile anlatıldığı bölümü dikkatle inceleyen öğrenciler görevlilerden bilgi alarak bol bol fotoğraf çektirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title