Haberler

İzmir'de Trafik Kazasında Vefat Eden Üniversiteli Gençlerin Ardından

R'de Trafik Kazasında Vefat Eden Üniversiteli Gençlerin Ardından

R'DE TRAFİK KAZASINDA VEFAT EDEN ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİN ARDINDAN

- İREM'İN BABASI YİĞİT UYGUR:

- "ARTIK KAZALARA DUR DENİLSİN"

- ANNE CEMİLE UYGUR

- "ARTIK KIZIM BİR DAHA GERİ GELMEYECEK"

(FOTOĞRAFLI)

OSMAN URAS

MUĞLA (İHA)- İzmir'de, alkollü olduğu ileri sürülen sürücünün kullandığı otomobilin bindikleri motosiklete arkadan çarpması sonucu ölen üniversiteli iki gençten geriye fotoğraf kareleri ve kamera görüntüleri kaldı.

Önceki gece yaşanan trafik kazasında ölen Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi Yaşar Mete Oymaklı (25) Gölcük'te, aynı üniversitenin Arkeoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi İrem Uygur (20) da Bodrum'da toprağa verildi. "Deniz aşığı" olan iki gencin kendi bölümlerindeki faaliyetlerinin yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nde Piri Reis gemisiyle su altı araştırmalarına katıldıkları öğrenildi.

Haziran 1978 tarihinde Batı Almanya Schiffweft Diedrich Oldesrum tersanesinde yapılan Türk ve Dünya deniz tarihinde saygın bir yeri olan Kaptan-ı Derya Piri Reis adını taşıyan araştırma gemisi, Türkiye'nin bilimsel deniz araştırmaları için bu anlamda sahip olduğu ilk gemi özelliğine sahip. Birçok su altı araştırmada görev yaptığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde su altına meraklı olanları bir araya getirmek için bir kulüp kurduğu öğrenilen Yaşar Mete Oymaklı ile deniz ve dalgıç olmaları sayesinde tanışan

İrem Uygur da su altında tarihe ışık tutacak çalışmalara katılmıştı. Limanlamaya gereksinim göstermeden 15-20 gün seyir ve denizel çalışma yapma yeteneğine sahip 36 m boyunda 8 metre 10 santim eninde, draftı minimum 2 metre 30 santim, maksimum 3 metre 80 olan gemide arkadaşları ile güzel ve eğlenceli günler geçiren ve çalışmalarına devam eden iki gencin aynı zamanda dalış eğitimi verdikleri ve dalış eğitimi dönüşünde kazaya karıştıkları öğrenildi.

Bodrum'da kültür ve sanat üzerine bir dergi çıkaran fotoğraf sanatçısı babası Yiğit Uygur ile ressam annesi Cemile Uygur gibi sanatın yanı sıra tarihe, geçmiş kültüre ilgi duyan İrem Uygur'un su altı arkeolojisine merak saldığı bu yüzden bildiği ancak tam profesyonel olmadığı için dalgıçlık kursu alıp eğitmenlik düzeyine yükseldiği öğrenildi.

Baba Yiğit Uygur kızının üniversite hayatı öncesinde dalgıçlığa meraklı olduğunu daha sonra kurs alarak daha da profesyonelleştiğini ifade etti. Sahip oldukları tek çocukları olan kızının Ege ve Akdeniz'de Dokuz Eylül Üniversitesi ile TÜBİTAK tarafından desteklenen Sualtı Araştırma Projesi'nde görev aldığını belirten Uygur, eğlenceden dönen ve alkollü olduğu iddia edilen otomobil sürücüsü Mümin İ.'ye veryansın etti. Acılı baba, tek çocuklarını trafik canavarının aldığını söyleyerek "Artık buna dur

denilsin" dedi.

Kızının ölüm haberiyle yıkılan anne Cemile Uygur da az ya da çok ne olursa olsun alkollü bir şekilde araç kullananların kesinlikle trafikten men edilmesi gerektiğini söyledi. Cemile Uygur, "Hiç bir şey yavrumu bana geri getirmeyecek ama başka annelerin yüreği yanmasın" dedi.

Yaşar Mete Oymak'ın da 17 Ağustos depreminde ailesiyle birlikte enkaz altından komşuları tarafından kurtarıldığı öğrenildi. Tarihe ışık tutacak araştırmalara gönül veren iki genç bu sevdalarını yaşayamadan hayata veda ettiler.

(OU-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title