Haberler

İstanbul Zeytinburnu'nda Yangın!

Güncelleme:

İstanbul Zeytinburnu'nda bir tekstil fabrikasında büyük çaplı bir yangın çıktı.

Zeytinburnu'nda bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. Alev alev yanan fabrikadan yükselen dumanlar, İstanbul'un birçok noktasından görüldü.

Zeytinburnu metro istasyonunun arkasında bulunan bir tekstil fabrikasında 08.30 sıralarında yangın çıktı. Yangının büyümesi üzerine alevler fabrikayı sardı. Dumanlar İstanbul'un birçok noktasından görüldü. İstanbul itfaiyesi de alarma geçti. Çok sayıda itfaiye grubu söz konusu adrese sevk edildi.

Fabrika'nın altında kağıt deposu olduğu belirtildi. Söndürme çalışmaları sürüyor. Fabrika'nın içinde bulanan üretim tesislerinde korton, kağıt iplik ve benzeri üretim yapan 20'ye yakın firma bulunduğu öğrenildi ve İlk belirlemelere göre 1 kişi yaralandı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu'nda çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Mutlu, "Tekstil atölyelerinin olduğu bölgede, tinere bağlı çatı katında bu yanıcı maddenin parlaması sonucu bir atölyede başlayan yangın, bölgedeki 68 atölyeyi de etkiyecek şekilde şu anda devam ediyor" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 80 civarında itfaiye grubunun yangına yoğun şekilde müdahale ettiğini ifade eden Mutlu, yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını kaydetti. Vali Mutlu, "Tekstile bağlı olması nedeniyle de yanıcı, yakıcı maddelerin yoğunluğundan dolayı yangının kontrol altına alınma süreci daha yoğun çaba gerektiriyor ama şu anda daha fazla yayılmaması için gereken tedbirler alındı. Bana ulaşan bilgiler, can kaybı ve yaralı olmadığı şeklinde. İşin sevindirici tarafı da bu. Ümit ediyoruz itfaiye grupları, yangını, zarar vermeden söndürecektir" şeklinde konuştu.

ATEŞ ÜNAL ERZEN'DEN AÇIKLAMA

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de, yangın yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Gazetecilerin soruları üzerine Başkan Erzen, "Biliyorsunuz burası zaten fabrikalar bölgesi. Ancak burada fabrika olarak çalışmıyorlardı. Burada tekstil depoları vardı. Malzeme depoları. Yangın orada çıkmış. 15 gün önce de orada küçük bir depo var ve ufak bir yangın çıkmış ve söndürülmüştü. Yine yangın orada çıktığı söyleniyor. Şu an bir can kaybı ve yaralı yoktur. Tabii içeri girmeden bir şey söyleyemiyorum" dedi.

'KORKUNÇ YANGIN HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ'

Başkan Erzen, yangının çıkış nedeniyle ilgili bir soruya , "Onun hakkında da henüz bilgi yok. İçeride çok iplik ve kumaş benzeri maddeler ve boya olduğu söyleniyor. Benim duyduğum bu. Çakmakla boya deposu olduğunu biliyorum" yanıtını verdi.

Depoların ruhsatının olup olmadığına ilişkin bir başka soru üzerine Erzen, "Bunlardan 8 tanesi ruhsatlı iş yeri. Diğerleri de geçtiğimiz haftadan itibaren mühürlenmeye başladı. İnsanlar mühürleri dinlemiyor maalesef. Yananlar içinde mühürlü olanların da olduğunu tahmin ediyoruz. Ama içeri ne koydukları belli değil. Tabii bunların aslında kaldırılması lazım" dedi. "Kundaklama" olasılığı konusunda Erzen, "Öyle bir bilgiyi ben de duydum. 1 hafta önce yine aynı olay oldu yani kundaklamayla ne elde edilir, bilemiyorum. Mahkemelik olduğumuz iş yeri sahibi yok ama alacağımız vardı. Can kaybının olmaması sevindirici" diye konuştu

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul'da çok sayıda işyerinde bulunduğu eski fabrika binasında çıkan yangın kontrol altına alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Saat 08.34'de alınan ihbarla alarma geçen İstanbul İtfaiyesi Bakırköy grubuyla 08.37'de yangına müdahale etti. Yaklaşık 36 bin m2 alan üzerinde kurulu olan ve içinde 60'a yakın işyeri bulunan eski fabrika binası yangınına takviye birlikler çağrıldı. Alanın geniş olması ve içinde çok sayıda yanıcı ve patlayıcı maddelerin bulunması nedeniyle yangın kısa sürede çatıya sıçrayarak genişledi. Yangın yerine kısa sürede, 10 ayrı itfaiye grubu ve su tankerleri sevk edildi" denildi.

"200 PERSONEL 70 ARAÇ İLE DEVAM EDİYOR"

Yangının kontrol altına alındığı belirtilen açıklama şu şekilde devam etti:

"İlk belirlemelere göre çok sayıda tekstil atölyesi, iplik, kağıt, kimyevi madde deposu, çakmak dolum ve üretim atölyesi, zemin katta yediemin deposu ve garajı bulunduğu tespit edildi. Yangın başladıktan sonra iş yerinde bulunan işçilerin müdahale ettikleri ancak alevleri bastıramadıkları daha sonra itfaiyeye haber verdikleri belirlendi. Eski fabrika binasının çatısının yanıcı maddelerden oluşması alevlerin kısa sürede çatıya ulaşmasıyla alevlerin kısa sürede tüm binayı sardığı tespit edildi. Zaman zaman patlamaların meydana geldiği yangına fabrika duvarlarının yakılmasıyla müdahale edilebiliyor. Bakırköy, Zeytinburnu, Fatih, Şişli, Başakşehir, Gazi, Seyrantepe, Merter, Mecidiyeköy, Kocasinan, Beşiktaş grupları ve Hamidiye A.Ş. Katı Atık Müd., Zeytinburnu Belediyesi, Bakırköy Belediyesi'nden su tankerleri söndürme çalışmalarına katıldı. Söndürme çalışmalarına 200 personel 70 araç ile devam ediyor."

KUNDAKLAMA MI?

Yanan deri atölyesinin sahibi Ayhan Göncü, tesis içerisinde hacizli malların bulunduğu bir deponun olduğunu belirterek, deponun sahibinin yangını bilerek çıkardığını iddia etti.

''Daha öncede de burada bir yangın çıktığını ve bunun bir kundaklama olduğunu düşündüğünü" belirten Göncü, maddi kaybının çok büyük olduğunu söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı? Onaylı Randevu Sistemi ne zaman başlıyor? Yeni hastane randevu sistemi başladı mı? Altınay Savunma (ALTNY) halka arz sonuçları açıklandı mı? Güneş'te patlama mı oldu? ABD'de jeomanyetik fırtına çıktı
Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title