Haberler

İstanbul: Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin Cezalarında İndirim Yaptı (2)

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 1 Yıl Hak Mahrumiyeti Cezasını 5 Aya İndirirken, Sarı-lacivertli Kulübün 3 Maç Seyircisiz Oynama Cezasını 2 Maç Seyircisiz ve 1 Maç Saha Kapatma Cezası Olarak Değiştirdi.

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 1 yıl hak mahrumiyeti cezasını 5 aya indirirken, Sarı-lacivertli kulübün 3 maç seyircisiz oynama cezasını 2 maç seyircisiz ve 1 maç saha kapatma cezası olarak değiştirdi.

Kurul, bugün yaptığı duruşmalı toplantı sonunda, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a verilen 1 yıl hak mahrumiyeti cezasına yapılan itirazı değerlendirerek, PFDT'nın 24. maddesinde yer alan unsurların gerçekleştiğine, bu açıdan PFDT'nın sübut ve hukuki tavsif yönünden kararında bir isabetsizlik bulunmadığına karar verdi. Kurul, 'hakaretamiz sözlerin futbolun en üst organı olan federasyona yönelik olması, muterizin büyük bir kulübün başkanı olması sebebiyle söylediği sözlerin yaratacağı etki dikkate alındığında, alt sınırdan uzaklaşılması hak ve nesafet ilkelerine uygun ise de; sözlerin kulübün haklarının korunması amacıyla düzenlenen bir basın toplantısında sarfedilmiş olması cezada orantılılık ilkesi dikkate alındığında 1 yıl hak mahrumiyeti cezasının 5 ay olarak tespitine uygun görmüş, 20 bin YTL para cezasının takdir ve tayininde ise bir isabetsizlik görmemiştir. Kurul, bu nedenlerle PFDK tarafından verilen 1 yıllık hak mahrumiyeti cezasının 5 ay olarak belirlenmesine, para cezasında herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek olmadığına, PFDK'nın 2006-2007/604-803 sayılı ve 14.12.2006 tarihli kararının bu şekilde değiştirilerek oyçokluğuyla onanmasına (Üye Tanju Güvendiren'in cezanın alt sınırından uzaklaşılmasını gerektiren nedenler bulunmamakla 1 yıl hak mahrumiyeti cezasının 15 gün, para cezasının ise 5 bin YTL olarak saptanması gerektiği karşı oyuyla)' karar verdi.

Kurul ayrıca, PFDK tarafından Sarı-lacivertli kulübe verilen 3 maç seyircisiz oynama cezasına yapılan itirazı da değerlendirerek, FDT'nın 31. maddesinde yer alan "fiilin tekrarı" ifadesinin ceza hukuku anlamındaki klasik tekerrürü ifade etmediği, futbol müsabakalarının kısa aralıklarla ve sürekli tekrarından kaynaklanan özellik karşısında 31. madde anlamında tekrarın sözkonusu olabilmesi için ilk fiille ilgili kararın kesinleşmesine gerek olmadığı, bu sebeple olayda 31. madde anlamında kötü ve çirkin tezahüratın tekrarının bulunduğu; bu nedenle 31. maddenin uygulanması suretiyle 1 maç seyircisiz oynama cezasının tespit ve tayininde bir isabetsizlik görmediğini kaydetti ve PFDK'nın bununla ilgili kararını oyçokluğuyla onadı (Üye Tanju Güvendiren'in kararın kesinleşmesinden önce işlenen fiilin tekerrüre esas olamayacağı, bu sebeple fiilin ilk fiil gibi değerlendirilerek sadece 30 bin YTL para cezası verilmesi gerektiği yönündeki karşı oyuyla). Kurul; saha olayları ile ilgili de, emsal gösterilen maçların izlenmesi, bu maçlarla ilgili temsilci raporlarının incelenmesi sonucunda ve bu çerçevede cezaların orantılılığı ilkesi dikkate alındığında 2 maç seyircisiz oynama cezasının 1 maç seyircisiz oynama, 1 maç saha kapatma şeklinde tayinini uygun gördü. Bu nedenlerle neticeten PFDK'nın 2006-2007/595-789 sayılı ve 12.12.2006 tarihli kararı ile içtimaen verilmiş olan toplam 3 maç seyircisiz oynama cezasını 2 maç seyircisiz oynama ve 1 maç saha kapatma şeklinde oyçokluğuyla değiştirerek onanmasına (Üye Tanju Güvendiren'in cezanın orantılılığı ilkesi karşısında 2 maç seyircisiz oynama cezasının 1 maç seyircisiz oynama cezasına indirilmesi, neticeten cezanın 1 maç seyircisiz oynama ve 30 bin YTL para cezası şeklinde tayini gerektiği yönündeki karşı oyu ile) karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title