Haberler

İstanbul: Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Faruk Ilgaz Divan Tesisleri'nde Yapıldı.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Faruk Ilgaz Divan Tesisleri'nde yapıldı.

Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Fenerbahçe Kulübü'nün 2010 yılına kadar ödemesi gereken 92.6 milyon dolar borcunun olduğu açıklandı. Sarı-lacivertli kulübün şahıslara olan borcunun da 14.8 milyon YTL olduğu kaydedildi. Kulübün yıllık 110 milyon dolar olan gelirinin de 2010 yılına kadar 188.3 milyon dolarlık kısmının sözleşmeye bağlandığı belirtildi. Öte yandan Denetleme Kurulu, Fenerbahçe Kulübü'ne 10 milyon dolar bedelle transferi gerçekleştirilen Fransız oyuncu Anelka'nın satışından 14 milyon 900 bin dolar gelir elde edildiğini açıkladı.

Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, yönetim kurulu olarak Galatasaray Kulübü'nün Seyrantepe'ye yapmayı düşündüğü stat projesinin yakın takipçisi olduklarını belirterek, "Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, bugünkü değerle neredeyse 85 milyon dolara mal olan bir proje. Türkiye'nin iftiharı olan bir stadı devletten bir kuruş yardım almadan, sadece taraftarımızın gücüyle Fenerbahçe'nin gücüyle yaptık. Eğer devletimiz Galatasaray Kulübü'ne Seyrantepe projesiyle ilgili bir katkıda bulunursa biz de Fenerbahçe olarak kendi gücümüzle yaptığımız ve bugünkü değeri 85 milyon doları bulan bir değerin karşılığını devletimizden talep edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Stadın yanındaki Kenan Evren Lisesi'nin arazisine yapmayı düşündükleri iş ve kültür merkeziyle ilgili projelerinin

çeşitli kurumların müdahalesiyle engellenmeye çalışıldığını savunan Özdemir, "Projeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunduk, ancak projeler çeşitli kurumların müdahalesiyle engellenmeye çalışılıyor. Bu konuda mücadelemiz sürüyor ve gerekli girişimleri yapıyoruz" dedi. Özdemir, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tapusunu almak ve Dereağzı'ndaki tesislerin arazisinin Fenerbahçe'nin malı olması için de gerekli girişimlerinin sürdüğünü kaydetti.

100. yılda ligde şampiyonluk, Fortis Türkiye Kupası'nı almak ve UEFA Kupası'nda başarı için her türlü gayreti göstereceklerini belirten Özdemir, "Yeni transferlerin takıma uyum sağlaması ve teknik direktör Zico'nun Türkiye Ligi'ni her geçen gün tanımasıyla yaşanan tüm olumsuzlukların kalkacağını düşünüyoruz. Yakın zamanda yapılan transferlerin doğru olduğu görülecek. Fenerbahçe'yi engellemeye çalışan her türlü oluşumla mücadelede sessiz kalmayacağız" ifadelerini kullandı. UEFA Kupası'nda zorlu bir gruba düştüklerini belirten Özdemir, başarılı olacaklarını ümit ettiklerini kaydetti. Özdemir, medyada kulübün tarihine yönelik yapılan yapılan açıklamalara da sert tepki gösterdi.

Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, kulüpte 40 yılını dolduran üyelere plaket verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title